Спорт

Официално! Мария Георгиева смени Росица Стаменова

  25.04.2018 14:24             
Официално! Мария Георгиева смени Росица Стаменова

Мария Георгиева започва работа като младши екперт в министерството на младежта и спорта, научи „Конкурент“. Тя ще движи дейността на ведомството в Северозападна България. Досега това вършеше Росица Стаменова, която през септември миналата година се пенсионира като главен експерт.

Днес Георгиева подписа трудовия си договор в министерството и ще бъде официално представена във Враца в близките дни. Тя спечели обявения конкурс за вакантната длъжност с 38.80 т. Другата кандидатка за поста Нина Пановска не можа да мине теста и не бе допусната до интервю. Председател на 3-членната изпитна комисия беше Бранимира Ваташка - директор на дирекция „Регионална координация и мониторинг“, на която Мария ще е на пряко подчинение. В работната група бяха също Марияна Тодорова и Радослав Митев.

Мария Георгиева е родена на 9 февруари 1976 г. във Варна. През 2000 г. се дипломира с отличие в НСА „Васил Левски“. Завършила е и спортна журналистика. Тази професия упражнява през последните години в телевизия „Римекс“ като автор и водещ на предаване. Преди това се труди в телевизия „Враца“, вестник „Враца днес“ и като пресаташе на Ботев /Криводол/ и Ботев /Враца/. Семейна е, с 2 деца. 

Екипът на „Конкурент“ й пожелава ползотворна дейност в новото поприще!