Събития

„Човек е толкова пъти човек, колкото езици знае”

  25.04.2018 12:19             
„Човек е толкова пъти човек, колкото езици знае”

На 24 април в актовата зала на СУ „Васил Кънчов”-Враца се проведе традиционният чуждоезиков маратон на четенето. Възпитаниците на училището под ръководството на учителите по чужди езици бяха подготвили откъси от любими свои текстове на тринадесет езика. Освен изучаваните в училището английски, френски и немски език, прозвучаха стихове на руски, сръбски, хърватски и румънски език. Тези, които имат родители или близки в чужбина и всяко лято ги посещават, сега четоха на италиански, гръцки и испански език.

Приятна изненада бяха подготвените от учениците от 9.а клас текстове на корейски, китайски и турски. Тези езици учениците изучават сами, провокирани от своите интереси в областта на музиката, киното или спорта.

На финала младите актьори от клуб „Английски театър” по проект „Твоят час” представиха кратък откъс от „Ромео и Жулиета” на Шекспир.

Директорът на училището Димитър Марков благодари на участниците и им пожела да продължават в същия дух, защото в съвременния динамичен свят чуждите езици са един от най-ценните ресурси за постигане на успех.