Свят

Тя искаше още по-големи и хубави гърди, но умря на операционната маса (СНИМКИ)

  25.04.2018 07:24             
Тя искаше още по-големи и хубави гърди, но умря на операционната маса (СНИМКИ)

Следователите в Русия започнаха наказателно дело за предоставяне на услуги, които не отговарят на изискванията за сигурност, след като жителката на Москва Екатерина Киселева почина по време на операция за уголемяване на гърдите. Пресслужбата на Следствения комитет на Русия уточнява, че трагедията се е случила на 15 април.

"По време на провеждане на пластична операция в частна клиника, 32-годишна жена е починала на операционната маса", се казва в съобщение на ведомството.

Според предварителната версия, пациентката на клиниката е починала от остра сърдечносъдова недостатъчност преди пристигането на линейка.

В рамките на наказателното дело ще бъдат разпитани ръководителите и медицинския персонал на клиниката "Триумф палас", в която е настъпила трагедията. Освен това, за да се определи причината за смъртта на пациента, ще бъде извършена съдебномедицинска експертиза.

Майката на починалата 32-годишна Екатерина Киселева е написала в социалната мрежа:

"На 15.04.2018 г. в клиниката" Триумф палас "след операция почина дъщеря ми Киселева Екатерина. Майка на две малки деца, единствената дъщеря на възрастни родители. Хирургът Перекрестов и анестезиологът Неджапов извършиха операцията. Ние сме отчаяни, ние сме убити, животът ни свърши. Красива, здрава, умна жена се довери на тези чудовища да отстранят неин недостатък. Те й взеха не само парите, но и живота, който тя напълно бе посветила в полза на децата си и любимата си работа".

Някои от потребителите в интернет уточняват, че Григорий Перекрестов е познат като опитен пластичен хирург. В мрежата той често публикува селфита със свои пациентки.

Майка на починалата пише още, че лекарите са скрили смъртта на дъщеря й в продължение на три часа.

"На този ден, в четири и половина следобяда, ни казаха, че операцията е завършена и то успешно! И в 19:30 обявяват нейната смърт. После казаха, че тя е умряла на операционната маса. Тогава какво са правили там в продължение на три часа? Не мога да разбера какво наистина се е случило. Надяваме се, че започналото разследване ще изясни всичко".

Превод и редакция: БЛИЦ