Свят

Край на света ще има "рано или късно". Учените представиха нов сценарий за Апокалипсиса

  24.04.2018 10:03             
Край на света ще има \

Експертите са изяснили нов сценарий за края на света на Земята. Според думите на изследователите Апокалипсисът ще се случи "рано или късно", а причината за смъртта на всички живи същества ще бъде сблъсъкът на гигантски астероид с Луната.

В случай, че огромно небесно тяло падне на Луната, нейната орбита ще се промени и това ще измени въртенето на Земята около оста й - нашата планета може буквално "да се срути настрани" подобно на Уран. Тогава на Земята полярните дни и нощи ще се превърнат в норма и на жителите на нашата планета ще им се наложи или да се адаптират към новите условия, или да умрат.

Според мнението на специалистите, обаче човечеството все пак ще може да се адаптира към новите обстоятелства, ако астероид се сблъска с Луната, докато в случай, че едно гигантско небесно тяло се сблъска с Юпитер, Сатурн или Марс, животът на Земята е обречен. Така, ако в резултат удар на астероид червената планета започне движение в ретроградна посока, а Венера се движи в права линия, това ще предизвика появата на гравитационни смущения, поради което всички планети в Слънчевата система ще променят орбитите. Заради това Земята ще напусне обитаемата зона и ще стане непригодна за живот.

Превод и редакция: БЛИЦ