България

Откриха 30-годишен търговец на коли с куршум в главата

  24.04.2018 09:43             
Откриха 30-годишен търговец на коли с куршум в главата

Търговец на коли бе открит с куршум в черепа. Окървавеното тяло на 30-годишният Александър С. е било открито в подземен гараж на бл. 161 в бургаския комплекс "Славейков".

Опит за самоубийство е водещата версия по която работят криминалистите, съобщиха от полицията. В дома на мъжа е открито предсмъртно писмо, с което той заявява, че ще сложи край на живота си. Александър е откаран в реанимацията на бургаската болница в критично състояние и с опасност за живота. В момента той е в кома и на командно дишане, а лекарите се борят за живота му. Кървавата трагедия се е разиграла късно вечерта в неделя. Младият мъж е от Силистра, но живеел и работел в Бургас. Изкарвал добри пари като търговец на коли, разказаха съседи от блок 161, в който той живеел под наем заедно с приятелката си Галя. В злополучната нощ двамата празнували рожден ден в квартирата си с много гости. В около 21.30 часа Александър станал от масата и казал на компанията, че ще излезе за малко навън. Приятелите му се разтревожили, след като той закъснял повече от час. Гостите започнали да го търсят по етажите и около блока, открили го с огнестрелна рана в главата в подземния гараж на кооперацията. В ръката си държал пистолет със заглушител. От полицията съобщиха, че откритото оръжие е боен пистолет с патрон в цевта, заглушител, пълнител с четири патрона, а до простреляния са намерени и две гилзи, 22-ри калибър. Иззети са видеозаписи от камерите, с които е оборудвана сградата и подземния паркинг. От тях се вижда, че Александър влиза в гаража сам, пали цигара и чака фотоклетката да угаси осветлението. След това лампите повече не се включват, което означава, че не е имало никакво движение от друг човек, коментираха запознати с разследването.  Охранителната система засича движение в гаража едва час по-късно, когато в клетката влизат приятелите му. Събраните до момента доказателства сочат, че най-вероятно се касае за самопрострелване, но са назначени множество експертизи за установяване на детайли по инцидента. 

Съседите и близките на мъжа са в шок. Според тях няма никаква причина Александър да посегне на живота си. С приятелката му били двойка за пример и много влюбени. В блока никой не е чувал помежду им да е имало скандали или проблеми. Приятелката на мъжа пък твърди, че той никога не е имал нито пистолет, нито заглушител. Полицията проверява как мъжът се е сдобил с оръжието и дали то е законно притежавано. 

Автор Елена Анастасова