Събития

Вокална група „Детски свят –мини" с първо място и награди от международен фестивал

  23.04.2018 16:35             
Вокална група „Детски свят –мини\

Престижни отличия от  Международния детски фестивал „Млади таланти" получи Центърът за подкрепа и личностно развитие  в Мездра. Форумът се проведе в Националния дворец на децата в София. Вокалните групи и индивидуални изпълнители на забавна и популярна песен бяха разпределени в два конкурсни дни – 17 и 18 април.

Жури в състав Мими Иванова, Нели Маринкова и Петър Попов оценяваше изпълненията на участниците. Над 70 формации и индивидуални изпълнители се включиха в надпреварата.

Малките възпитаниците на музикалния педагог Анета Петкова от Вокална група "Детски свят -мини" грабнаха първото място в раздел за музикално изкуство в първа възрастова група от 6 до 9 години. Децата спечелиха  журито с песните "Карлсон"  по музика на Красимир Милетков и текст на Ангелина Жекова и песента "Песенка крокодила Гены" по музика на Вл. Шаинский и текст Ал. Тимофеевский.

Йоана Лиловска спечели второ място в категорията за индивидуални изпълнители във възраст 6-9 години с песената "Нашата мила страна" по музика на Димитър Петков и текст на Иван Генов.

 ВГ „Детски свят"  получиха грамота и статуетка за участие. Те изпълниха песните "Обаче, понеже, защото" и "Там край реката".

В категорията индивидуални изпълнители във възраст 10-14 години, Елена Митова  спечели грамота и медал, с песните "У дома" и "Гадже за милиони".

Международният детски фестивал „Млади таланти" се проведе от 16 до 21 април. Той е ежегоден, а в него могат да участват деца и младежи до 19 години от музикални, театрални, танцови, изобразителни и приложни клубове, школи и формации от училища, читалища, центрове за подкрепа за личностно развитие и други.