Крими

Старица се удави в канал

  22.04.2018 15:30             
Старица се удави в канал

Възрастна жена се е удавила в отводнителен канал в монтанското село Смирненски, съобщиха от полицията. Трагичният инцидент станал към 14 часа в съблота в близост до дома й.

79-годишната Атанаска Стоянова от столицата живеела в наследствена къща в селото. Тя излязла да се разходи, навела се да погледа водата, но се подхлъзнала и паднала, и така намерила смъртта си в канала. Вероятно й се е завил свят, коментират хората от селото.

След сигнал от съседи, огнеборци от пожарната в Брусарци оказали съдействие на екип спасители от Лом и тялото й е извадено. По него няма следи от насилие, уточниха от пресцентъра на МВР в Монтана. 
Община Брусарци е завършила проект за изграждане на отводнителни канали по пет улици в село Смирненски и за почистване на коритото на река Гаговица през 2014 година. Проектът е на стойност 835 562 лева. Финансиран е от оперативната програма "Регионално развитиё'и общината. В Смирненски са изградени пет отводнителни канала с обща дължина 2870 м, 22 шахти и 15 водостоци. Благодарение на новите съоръжения значително са намалели щетите от поройните дъждове, паднали в селото през пролетта. Предотвратени са наводнявания на къщи в селото, в което живеят 430 души, разказаха местните.