Събития

Розова алея оставиха на Вършец жените от ГЕРБ

  22.04.2018 14:19             
Розова алея оставиха на Вършец жените от ГЕРБ

Алея със 100 рози и гора с кипариси, туи и широколистни дървета подариха на хората във Вършец жените от партия ГЕРБ. Така те отбелязаха 22 април – Деня на Земята.  През почивните дни дамите се събраха в курорта за шестата си политическа академия. Тя се случи със  съдействието на фондация „Конрад Аденауер”, а темата бе „Политическата толерантност и консенсус в хода на българското председателство на ЕС. Фалшивите новини и езикът на омразата – новият политически инструментариум”.

„Това е признание за нас. Във форума участват седем министри, евродепутат и еврокомисар. Това е среща, която ще помогне Вършец да става все по-популярна спа и туристическа дестинация. Природата, условията и хората, които живеят тук напълно заслужават това”, каза народният представител Дилян Димитров, домакин на срещата.

Във форума участваха 140 жени от цялата страна.

„Осъзнаваме колко важна роля имат жените в политическия живот. На такива форуми добиваме смелост и увереност, че до всеки успял мъж стои една силна жена. Стремим се да помагаме, да сме полезни, да се сплотяваме и да вървим напред”, каза Ирена Димова.

В 90-минутна лекция зам. председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов говори за стратегията и актуалната политика на партията.

„Може би журналистите очакват да кажа нещо, да използвам някакъв епитет и да продължи дебатът между мен и президента Радев. Предпочитам да не отговарям по този начин. Отговорите трябва да бъдат с политически послания, реални политики, които ще доведат до решаването на проблемите, които поставят местните хора. За мен по–важна е днешната стабилност. Но средата, в която работим е провокирана от нашите политически опоненти. Хладнокръвно и със самообладание трябва да правим нещата в интерес на хората, тогава няма от какво да се страхуваме”, заяви Цветанов аплодиран от залата. “Вече правим най-важното за този регион – пътната инфраструктура и до 2021 година високоскоростният път Видин – Ботевград ще е готов”, гарантира той.

Икономическият растеж и рекордният БВП ни дава възможност да отделяме повече средства за различните сфери – отбрана, образование, пътна инфраструктура и др. Това е нашата философия, това е философията на десните системни партии - да се харчи толкова, колко си изкарал. Всеки друг подход носи рискове от кризи. "Като политици, не трябва да допускаме разделение сред обществото, провокирано от нашето поведение. Заиграването със страховете, конфронтациите, личните нападки и махленските дебати нямат място в политиката. Споровете си струват, когато са за политики, каза още Цветан Цветанов.

В работата на форума участваха председателят на парламента Цвета Караянчева, правосъдният министър Цецка Цачева, еврокомисарят Мария Габриел.