Спорт

Коко качи Монолит на върха след трилър, оцветен в червено /СНИМКИ/

  21.04.2018 20:55             
 Коко качи Монолит на върха след трилър, оцветен в червено /СНИМКИ/

Монолит измъкна инфарктна победа в 90-та мин. в дербито с Манастирище за 4:3 от 20-ия кръг на областната „А“ група във Врачанско. Още в 5-та мин. Георги Иванов с удар от границата на пеналта откри за формацията на Петър Кунчев. В 25-та мин. Владимир Вълов-Сисо удвои преднината, завършвайки многоходова акция на своите. В 35-та мин. згориградският стрелец Иван Митов върна манастирци в мача за 1:2. Фаул срещу Емануил Димитров-Чарли в 38-та мин. в пеналта доведе до отсъждане на дузпа, реализирана с добавка от Георги Иванов за 1:3 след като Цветан Димитров-Цъката отби първия му изстрел от бялата точка. В края на първата част Цветан Петров от Монолит получи червен картон.

През второто полувреме манастирци се вдигнаха на щурм и стигнаха до изравняване за 3:3 с попадения на Александър Герасимов и Северин Илиев, въпреки че и те останаха с 10 души след червен картон на игралия с ръка извън пеналта страж Цветан Димитров. В 90-та мин. с фамозен шут от 25 м Николай Методиев-Коко разреши спора в полза на Монолит за крайното 4:3 в емоционалния и напрегнат двубой.

Ботев /Криводол/ победи Ботев /Рогозен/ с 4:0. Благовест Ценов направи хеттрик, разписа се и Боян Йотов.

Скала 2015 /Оселна/ извъртя равенство 1:1 с Искър 1923 /Роман/ в коректен мач. Теодор Лазаров вкара за гостите през първата част, Иван Крумов изравни след почивката.

Миньор 2017 /Згориград/ разгроми аутсайдера Балкански /Михайлово/ с 10:2. Владислав Гошев се отличи с хеттрик, по 2 гола отбелязаха Петър Илиев, Ивайло Кирилов и Ники Симеонов, веднъж точен бе и Венислав Каменов.

Околчица ще вземе 3 т. без игра, след като гостите от Ботев /Бърдарски геран/ не пристигнаха за мача в Мездра.

Монолит събра 43 т. и се качи на върха поне за 24 часа. Огоста е с 40 т. , но има утре двубой със Септември /Гложене/.