Събития

(Видео) 1 милион туристи от цял свят видяха Враца в Рим СНИМКИ

  21.04.2018 10:50             
(Видео) 1 милион туристи от цял свят видяха Враца в Рим СНИМКИ

От 16 до 20 април в Рим се проведе подвижна фотоизложба с фотографии от Враца, които бяха изложени на най-историческите места във вечния град, като Колизеум, площад "Св. Петър", площад "Венеция", форумът на Траян. Фотосите бяха разгледани и ведяни от 1 милион туристи от цял свят, които бяха впечатлени от красотата на Враца, от Рогозенското съкровище и Могиланската могила, от прохода Вратцата и водопада Скакля, от пещерата Леденика и неповторимите врачански скали, от Божия мост, Куртпашовата кула, кулата на Мешчиите и други красиви кътчета от града.

Инициативата е на врачанския общественик Христо Илиев, който за първи път в историята на Враца прави толкова мащабна инициатива в такъв голям мащаб в най-посещавания град от туристи в света за 2017 г. (посетен от над 50 милиона души), само пътникопотока на ден пред Колизеум е от 200 хиляди туристи.

Посланикът ни в Италия Марин Райков поздрави лично Христо Илиев за благородната идея да представи Враца пред света и даде своята подкрепа за бъдещи идей за доброто на България.

Изложбата подкрепи също и община Враца, чрез кмета Калин Каменов.

"Щастлив съм, че направих нещо добро за родния си град, а светът да научи за Враца и да я посети, защото е голяма красота с невероятна природа и богата история. Всички ние трябва да даваме по нещо добро за града си и за България, за да можем да можем да живеем в едно по-добро бъдеще", заяви Христо Илиев.