Спорт

Футболният маратон в Мездра започва, купа и 500 лв. за първенеца

  20.04.2018 17:58             
Футболният маратон в Мездра започва, купа и 500 лв. за първенеца

Футболният маратон в Мездра започва. 15 фирмени, квартални и селски формации влизат в битка за купата на 18-то издание на турнира на малки врати, организиран от общината. Двубоите ще се играят на спортната площадка в гимназията от 23 април до 23 май. Командите са от Враца, Ботевград, Роман, Моравица, Зверино, Брусен, Згориград и Мездра.

Чрез жребият отборите бяха разпределени в 4 предварителни групи. В поток „А“ са ботевградският Никсметалгруп, мездренският SЕBN, романският Искър 1923 и врачанският ВиК. В група „Б“ попаднаха Cashbask и ЛИВ /Мездра/, Околчица /Моравица/ и Младост /Враца/. Миньор /Згориград/, Ботевъ /Брусен/, Атлетик и Скара Бира /Враца/ ще спорят в поток „С“. В група „D“ се събраха Пчелна майка /Враца/, Скала /Зверино/ и Танцьорите /Мездра/.

Официалното откриване на турнира в понеделник е от 18.15 ч. Първата среща от 18.30 ч. е между Никсметалгруп и SЕBN, вторият двубой е между Околчица и Cashbask.

Главен рефер за осми пореден път ще бъде Тихомир Тодоров-Сисо, технически секретар е Жанета Маринова. Наградният фонд на турнира е 1500 лв. Победителят ще вземе 500 лв., голмайсторът и най-добрият вратар по 100 лв.  Призът за феърплей е 50 лв.