Събития

Деца от Мездра посетиха парламента СНИМКИ

  20.04.2018 17:26             
Деца от Мездра посетиха парламента СНИМКИ

30 възпитаници на детски градини от Община Мездра посетиха сградата на Народното събрание на Република България. Инициативата бе част от дейностите по проект „Многообразие без граници за децата в община Мездра”. Децата бяха придружени от свои родители или близки, както и от директорите на учебните заведения и екипите, осъществяващи дейности по проекта.

Малчуганите разгледаха сградата на Парламента, бяха запознати с неговата структура и специфика. Най-интересната част от посещението пък бе възможността на наблюдават пленарно заседание.

Проектът се реализира по процедура  „Подкрепа на предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение” на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж”. Бенефициент е Детска градина "Роза"-гр. Мездра, а партньори са : ДГ "Мир"- гр. Мездра, ДГ "Детелина "- гр. Мездра, ДГ "Слънчице"-  гр. Мездра, ДГ "Звездичка"- с. Зверино, Община Мездра и Сдружение "Нов път".

Чрез реализирането на проекта се подобрява образователната среда в детски градини, в които се обучават деца от етническите малцинства с цел повишаване качеството на обучението и подобряване на резултатите от него. Осигурява се психологическа подкрепа за децата от етническите малцинства чрез усвояване на обществен опит с действащи механизми на интериоризация. Една от важните дейности е и работата с родители за разясняване ползите от образователната интеграция и приемането на различието и преодоляване на негативни обществени нагласи, основани на етнически произход и културна идентичност.

Проект BG05M2OP001-3.001-0098 „Многообразие без граници за децата в община Мездра” е финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.