Събития

Ученици от СУ „Христо Ботев"- Козлодуй посетиха Плевен

  20.04.2018 15:59             
Ученици от СУ „Христо Ботев\

Ученици от СУ „Христо Ботев" Козлодуй от групи за занимания по интереси по проект „Твоят час" -  „Успешните хора" и „Икономика на успеха" с ръководител Николинка Тодорова, „Млади Ботевци" с ръководител Галена Динолова, „Дигиталните устройства в действие“ и  „Школа по английски език" с ръководител Пенка Стойкова участваха в изнесено обучение и информационна среща.

Любезни домакини на изявата бяха ръководството, учители и ученици от Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов" от Плевен. Пред връстниците от професионалната гимназия  учениците от козлодуйското средно училище "Христо Ботев" презентираха постиженията си от дейностите и заниманията по интереси в групите по проект „Твоят час“, запознаха се с успешните практики на домакините от работата по проекти и разгледаха материалната база на гимназията по туризъм, специализираните за практика кабинети и зали. Групата от Козлодуй се запозна и с исторически, културни и природни забележителности на Плевен. Техни екскурзоводи бяха деветокласниците Денис Георгиев и Цветомир Александров.

„С проведената информационна среща се реализираха целите на проект „Твоят час" - повишаване на образователните постижения на учениците в определени научни области, мотивиране за учене чрез участие в извънкласни дейности по интереси, за развитие на таланти, творчески заложби и в публични изяви. Включване на голям брой ученици в извънкласни дейности чрез провеждане на междуучилищни изяви и инициативи", сподели доволен от визитата в плевен Денис Георгиев - ученик от 9 "б“ клас, профил Технологичен-туризъм от СУ „Христо Ботев" Козлодуй.