Свят

Заровеното от милионер съкровищe все още не е открито

  20.04.2018 07:56             
Заровеното от милионер съкровищe все още не е открито

Някъде в Скалистите планини в САЩ, в приблизително 1600-те км между Санта Фе, Ню Мексико и границата с Канада, може би се намира ковчеже със съкровище на стойност милиони долари.

Човекът, който твърди, че е скрил съкровището през 2010 г., е Форест Фен – 87-годишен бивш пилот на изтребител от войната във Виетнам и търговец на предмети на изкуството.

Според Фен, досега около 350 000 души са търсили съкровището, казва той пред CNBC, добавяйки, че няма начин да знае дали някой е бил близо до намирането му. "Съкровището може да бъде намерено скоро или след 1 000 години," казва той.

"Никой, освен мен, не знае къде е ковчежето със съкровището," споделя Фен пред NPR през 2016 г. Това включва и съпругата му. "Ако умра утре, информацията за това къде е съкровището отива в ковчега с мен."

Основната насока, което Фен дава за намиране на съкровището, е стихотворение, което включва в своя мемоар "Тръпката на преследването." След това той сподели стихотворението и в Instagram.

"Прочетете насоките в моето стихотворение и разучете картите на Скалистите планини," посъветва търсачите Фен в интервю за Business Insider. "Опитайте се да свържете двете. Съкровището е някъде там и чака човек, който може да навърже нещата и да стигне до него."

Ковчежето тежи близо 20 кг пълно. Предполага се, че в него има изумруди, рубини, златни монети и диаманти, според Vox.

Фен първоначално пълни ковчежето със скъпоценности, когато е диагностициран с рак през 1988 г. Той планирал да го завлече със себе си в планината и да умре до него.

След като преборил болестта, той държал ковчежето няколко години в трезор в къщата си, където няколко свидетели са потвърдили пред NPR, че са го виждали пълно със скъпоценности.

По време на Голямата рецесия Фен решава да го скрие и да организира търсенето му.

"Много хора губеха работата си, навсякъде имаше отчаяние, а аз просто искам да дам надежда на някои хора," споделя той пред ABC News.

Blitz.bg