Събития

Кой е виновен за болницата ли? КОМЕНТАР

  19.04.2018 15:42             
Кой е виновен за болницата ли? КОМЕНТАР

Общинският съветник от Враца Борислав Банчев предлага интересно решение за намаляване на дълговете на МБАЛ „Христо Ботев“. Идеята му е да се намалят в пъти възнагражденията на членовете на съвета на директорите /СД/ от 2 500 на 500 лева.

Честно казано, го подкрепям! Даже бих разширил това предложение, като бих задължил онези членове на съвета на директорите на областната болница, които са получавали тези пари, да ги върнат. Така де, може да звучи популистко, но математически би било добре дошло за затъналата в борчове врачанска болница.

Излиза, че всеки месец тримата членове на СД са се разписвали за 7 500 лева, което годишно прави 90 000 лева. Ако държавата, която е мажоритарен акционер в АД-то с почти 80% успее да си върне за 10 години, това би напълнило касата на лечебницата с 900 000 лева...

Наясно съм, че това е невъзможно, но тези цифри само доказват колко разумно е да се намалят заплатите на бордоваците, както се наричаха преди СД – Борд на директорите. Говерейки за онова време, на бордоваците, си спомням, че оттогава насам нищо ново и добро не се е случило – все партийни креатури заемат тези топли местенца, които за ден работят осигуряват прилични доходи. Ами това е причината за затъването на врачанската болница! Народът го е казал най-добре: На гол тумбак, чифте пищови.

 

Георги Александров, главен редактор на "Конкурент"