Събития

Съветник реже пари на директори

  19.04.2018 15:30             
Съветник реже пари на директори

Общинският съветник от Либерален алианс за Враца Борислав Банчев смята да предложи месечното трудово възнаграждение на член на Съвета на директорите в МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца да не надвишава размера на минималната работна заплата. Според него, Община Враца като дребен акционер в АД-то, има право да внесе подобно предложение. Банчев ще обоснове предложението си на предстоящото заседание на местния парламент, което е на 24 април и на което ще има дебат по това как да гласува представителят на Враца на насроченото за 30 април общо събрание на акционерите.

„Не е нормално хората, които ръководят болницата във Враца и които са отговорни за довеждането й до тежко финансово състояние със задължения от почти 20 милиона лева, да получават месечно по 2 500 лева. Те работят най-много ден в рамките на месеца, а в края на текущия месец получат тези пари. Щом лечебното заведение е незавидно финансово състояние, нека първо бордоваците покажат морал и да работят в ползу роду“, призова общинският съветник.

Банчев смята, че 500-510 лева са „достатъчни за толкова много работа“. Той припомни, че в момента тримата в съвета на директорите се разписват срещу пет пъти по-голяма сума, която на всичкото отгоре получават редовно, а в същото време медицински сестри, лекари и санитарки чакат с месеци да си получат заработеното с честен труд.