България

Днес ще е облачно и дъждовно, максимални температури до 22 градуса

  19.04.2018 15:14             
Днес ще е облачно и дъждовно, максимални температури до 22 градуса

През нощта ще е предимно облачно, над Източна България - с валежи от дъжд. Преди обяд в източните райони облачността временно ще се разкъса и намалее, но след обяд отново ще се увеличи. На много места в Централна и в Западна България ще има валежи от дъжд, след обяд в югозападните райони - придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. С него ще нахлува хладен въздух. Минималните температури ще са от 8 до 13, а максималните - между 17 и 22 градуса, предава БТА.

По Черноморието преди обяд ще е облачно, с валежи от дъжд. Около и след обяд облачността ще се разкъса, но на отделни места отново ще превали. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 11-14 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е облачно, с валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг. Ще духа умерен, по билото на Стара планина - силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 12, на 2000 метра - около 4 градуса.

През нощта срещу събота облачността от югозапад ще намалява, вятърът ще отслабне, на места в западната половина ще стихне. През почивните дни ще бъде предимно слънчево. В събота сутринта ще е сравнително хладно, с минимални температури 4-9 градуса, но през деня ще започне бързо затопляне и в неделя максималните ще са между 22 и 27 градуса.

24часа