Свят

Как да се грижим за очите при работа с компютъра

  19.04.2018 11:07             
Как да се грижим за очите при работа с компютъра

В съвременния свят човек прекарва много време на компютъра. Заради цялото това облъчване обаче здравето на очите ни отслабва. Много е важно да знаете, че има специална диета, която оказва положително влияние и може да предотврати някои заболявания на очите.

1. Моркови. Източникът на каротин, който предотвратява миопията. Най-добре е да пиете една чаша сок на ден. Сок от моркови укрепва не само здравето на очите, но и помага за възстановяване на нервната система - много важно за работещите в офиси и геймъри.

2. Сок от магданоз. Възстановява зрението и помага при лечението на катаракта, конюнктивит и други очни заболявания. Трябва да консумирате сок от магданоз в малки дози, не повече от 40ml дневно. Сокът може да се смесва с вода или с други зеленчукови сокове.

3. Глог. Редовното пиене на чай или бульон от плодовете подобрява здравето на очите и укрепва цялото тяло.

4. Тиква. Можете да ядете в неограничени количества, като основно ястие или като добавка към салати и други ястия.

5. Боровинки. От древни времена са известни лечебните свойства на тези плодове. Яденето на боровинки ще ви спести доста проблеми с очите.

6. Рибено масло. Ежегодният курс ще укрепи мускулите на очите и ще помогне при лечението на заболявания, свързани с тях.

7. Елда и овесена каша. Освен, че са много полезни калории за тялото като цяло, те също са източник на витамини, необходими за виждане.

8. Голям брой плодове и зеленчуци, включени във вашата диета, ще помогнат на очите ви да се справят с умората от екраните./Zdrave.to.