Свят

€100 хил. глоба за шофиране след употреба на алкохол

  19.04.2018 11:00             
€100 хил. глоба за шофиране след употреба на алкохол

Рекордна по размера си глоба от £86 000 (близо 194 000 лв.) наложи британски съд на популярния телевизионен водещ Антъни МакПартлин, който предизвика лека катастрофа в нетрезво състояние.

Наказанието е най-голямото за подобно провинение в историята на страната, отбелязва BBC. На 18 март МакПартлин блъснал своето Mini в два други автомобила. При инцидента нямало пострадали, но според съда това било само въпрос на късмет, още повече, че на пасажерското място седяла възрастната майка на водещия на "Великобритания търси талант" и "Saturday Night Takeaway".

Пристигналите на местопроизшествието полицаи се усъмнили в поведението на МакПартлин и го проверили с дрегер. Устройството показало, че концентрацията на алкохол в кръвта на водещия надхвърля допустимата норма почти двойно. Освен че ще трябва да плати огромната глоба, МакПартлин ще се прости с книжката си за 20 месеца. След излизането си от съда той се е извинил публично пред медиите за постъпката си и е обявил, че се срамува от стореното.

Рекордната санкция обаче надали ще бръкне дълбоко в джоба на шоумена. Седмичната му заплата е £130 000, а ако посещава изправителна програма за пияни шофьори, ще може да получи книжката си с пет месеца по-рано от предвиденото в наказанието.блиц