България

Роднини на отровените от ракия в Якоруда плачат в съда

  18.04.2018 14:07             
Роднини на отровените от ракия в Якоруда плачат в съда

Роднини на шестимата починали от отровна ракия в Якоруда днес се разплакаха в съда в Благоевград по време на разпоредителното заседание по делото. Подсъдим е Тоайфи Мекльов, който според обвинението е разпространил метиловия алкохол. От питието на Коледа преди 2 г. починаха шестима души, а още шестима едва се спасиха след лечение в болница. Майката на починалия Салих още не може да преживее смъртта на 29-годишния си син. На жената й прилоша в коридорите на съда и се наложи да пие лекарство. "Детето ми си отиде - млад, здрав, прав, от отровата, която му даде този мръсник. Искам най-тежкото наказание - да лежи до живот в затвора. Погуби шестима души. синът ми издъхна в ръцете ми. На никого не пожелавам да види тази страшна гледка и да изживее трагедията на родителите", каза през сълзи Хатидже. 

Шестимата оцелели след смъртоносната почерпка предявиха граждански искове за по 50 хил. лв. обезщетение. Роднините на починалите пък са с искове за общо 1,7 млн. лв.

Адвокатът на Мекльов поиска ново връщане на делото на прокуратурата, заради противоречия в обвинителния акт и неяснота в какво точно е обвинен клиентът му, но съдът отказа. Жената и дъщерята на Мекльов се караха с журналистите и не искаха да бъдат снимани.

Шестимата оцелели от отровната ракия предявиха граждански искове за по 50 хил. лв. СНИМКА: Антоанета Маскръчка