Събития

Стягат пролетен празник в Бяла Слатина

  18.04.2018 11:52             
Стягат пролетен празник в Бяла Слатина

Община Бяла Слатина организира голям пролетен празник със специалното участие на народните певици Велислава и Ива Костадинови. Ива и Велислава Костадинови са сестри, внучки на известната народна певица Гуна Иванова. От нея двете наследяват таланта си и силната любов към фолклора. Още от ранно детство прекарват време в репетиционните зали, където Гуна Иванова ръководи групите си. С течение на времето двете сестри се присъединяват към софийската група „Софийски славеи” при читалище „Св. София“ с ръководител Гуна Иванова. Групово се изявяват на различни сцени в България и в чужбина. След време групите се разпадат, но те продължават да се изявяват на музикалната сцена в дует, както и с баба си. Имат общ албум: „Зайди, зайди, ясно слънце“.

Проявата под наслов „Време е за българско“ ще се състои на 21 април в местност „Лесопарка“.  Забавленията започват в 9.30 ч. , а в програмата са включени ред изложби, концерти, атракциони и бирарии. Посетителите на празника ще станат свидетели на битова изложба "Старият скрин на баба разказва..“,  кулинарна изложба, изложба от природни материали, изложба на експонати изработени по проект "Обучение за успех", концерт на духов оркестър "Гложене"

и на общински самодейни състави. За най-малките гости е предвиден детски кът с игри, танци и рисунки на лица с аниматори.