Спорт

Тежки санкции след дербито в Хайредин, сезонът за Ванко приключи

  18.04.2018 11:27             
Тежки санкции след дербито в Хайредин, сезонът за Ванко приключи

Дисципът във Враца разгледа обстойно случилото се на мега дербито в Хайредин от областната „А” група на Врачанско между Огоста и ОФК Локомотив /Мездра/ и наложи тежки санкции. ФК Огоста се наказва с последно предупреждение за лишаване от домакинство и глоба от 200 лв. по чл.37, т.1, б."В" от правилника, касаещ нахлуване на публика на терена. Футболистът на хайрединци Иван Йорданов е лишен от права за 8 срещи по чл.23, т.2, б."Е", а неговият съотборник Борислав Йорданов е санкциониран за 1 мач по чл.22, т.2, б."Л". Мартин Марков ще почива в следващия кръг заради получен пети жълт картон /чл.19, т.4/.

Момчил Манчев от Локо /Мз/ е наказан за 2 двубоя по чл.22, т.2, б."Г", Любослав Петров също от тима на „железничарите” е аут за 1 мач по чл.22, т.2, б."А".

Комисията в състав: Димитър Масурански – председател и членове Генади Лилов и Иван Вунчев наложи и рядко срещана санкция за играч от подготвителната група /U11/. Александър Ангелов от състава на лидера Околчица /Моравица/ е лишен от права за 3 срещи по чл.22, т.2, б."Г".