Крими

/ОБНОВЕНА/ Дого Аржентино едва не уби млада жена

  17.04.2018 13:14             
/ОБНОВЕНА/ Дого Аржентино едва не уби млада жена

Млада жена от монтанското село Сумер е станала жертва на две домашни кучета от породата Дого Аржентино. 38-годишната Гергана Красимирова Георгиева е настанена в ортопедията на монтанската болница с множество тежки наранявания. Огромните животни са разкъсали и натрошили краката, ръцете и гърба й. Жената е оцеляла по чудо, разказват местните.

Инцидентът е станал в понеделник около 18 часа. Гергана преминавала покрай къщата на стопанина на кучетата. 35-годишният Стефан Славков от около три години отглежда три кучета от породата. Четириногите свободно се разхождат из имота му. Ако портата не е затворена плътно кучетата излизат на улицата, казват хората.

Точно това се е случило, когато Гергана е преминавала покрай оградата. Две от кучетата излезли и се нахвърлили отгоре й. Съседи чули виковете на младата жена и се притекли  на помощ.

„Не знам точно как се случил инцидентът, но с тези кучета имаме проблеми от години”, каза кметът на селото Лидия Митрофанова. Преди около два месеца огромните животни разкъсали домашното кученце на преминаваща по улицата жена.

„Подавала съм сигнали навсякъде. Аз съм го предупреждавала да връзва животните. Полицията няколко пъти също. Цялото село се страхува от тези кучета. Хората почти не преминават покрай къщата на Стефан”, каза кметът Митрофанова.

Пострадала Гергана е майка на тригодишно дете. Жената е сама, но хората в селото са категорични, че няма да я изоставят и ще се грижат за нея. Сега се молят тя да се оправи. Детето й е настанено у роднини.

Полицията работи по случая.