Събития

Търсят най-чистото селище в община Берковица

  17.04.2018 11:44             
Търсят най-чистото селище в община Берковица

Общината в Берковица обяви конкурс за най-чисто населено място, съобщи кметът Милчо Доцов. Той започна в понеделник - 16 април и ще продължи до 15 юни.

„Целта ни е да активизираме жителите на селата да участват в почистването им и да ги поддържат в привлекателен вид”, обясни Доцов.

В надпреварата се впускат 9 кметства и 8 наместничества. Конкурсът се првовежда от близо 10 години.

Резултатите ще бъдат отчетени по критериите чистота на централната част, на улиците и тротоарите, поддържане на зелените площи и на пространствата около съдовете за смет, съществуването на локални сметища и наличение на замърсени терени. Резултатите ще бъдат оценявани по шестобалната система. Събралите най-много точки ще получат награди.

Комисия от общината ще определи най-чистото село. То ще получи правото на входа си да постави табела „Най-чисто селище”, 200 лв. и 600 лв. за облагородяване на обект по желание на жителите му. За второто място общината ще даде 150 лв. за почерпка и 500 лв. за обект. Третото селище ще получи 100 лв. и 400 лв. за своя най-важен обект. За първото място очакваме голяма конкуренция между селата Бързия, Боровци и Замфирово, които в предишни години са печелили, казаха от управата.

Резултатите от конкурса ще бъдат отчетени в края на юни.