Крими

ГДБОП закопча двама монтанчани, складирали пищови и автомати /СНИМКИ/

  17.04.2018 11:26             
ГДБОП закопча двама монтанчани, складирали пищови и автомати /СНИМКИ/

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима мъже, двама от Монтана и един от Казанлък за незаконно притежаване на големи количества оръжия и боеприпаси.

В петък при спецакция на ГДБОП, ръководена от специализираната прокуратура, в автомобил и помещение в местността Разсадника край Монтана,са намерени и иззети общо 14 пистолета от различни марки, автомати „Скорпион“ и „Берета“, незаконна ловна пушка, над 1000 патрона с различен калибър.

И двамата монтанчани вече са осъждани за незаконно държане на оръжия. Те са известни в региона със старстта си към пищовите и автоматите. От дома на П.З. преди доста години полицията изнесе истински боен арсенал. Тогава автомати, пистолети и пушки бяха открити в мебелите, на тавана и в пода на къщата. Вторият мъж С.М. е с условна присъда, постановена от районния съд в Монтана през миналата година.

Специализираният съд е постановил на двама от задържаните мярка за неотклонение „парична гаранция” – една от 10 000 лв, втората в размер на 3000 лева. Третия обвинен по досъдебното производство е с мярка за неотклонение „домашен арест“.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на специализираната прокуратура.