България

Шуреят на Митьо Очите изтезавал ученик, снимал го чисто гол

  17.04.2018 08:26             
Шуреят на Митьо Очите изтезавал ученик, снимал го чисто гол

Шуреят на Митьо Очите- Христос Янулис, който бе арестуван преди дни заедно с още трима свои авери, е участвал в чудовищно издевателство над 19-годишен ученик. Момчето е било държано принудително и насила в таванска стая, съблечено чисто голо и снимано. Под заплаха, че ще публикуват голите фотоси в интернет, насилниците го принудили да им разпише две записи на заповеди, че им дължи пари.

Групата бе закопчана при зрелищна спецакция миналия петък на централната поморийска улица "Княз Борис". Двама от арестантите вече са освободени, но прокуратурата настоява 26- годишния Янулис и съучастникът му Богдан Рупанов, на 22 г., да бъдат задържани за постоянно. Засега двама са обвинени в упражняване на принуда над жертвата да извърши нещо против волята си. Твърде вероятно е обаче обвинението да бъде променено и двамата да бъдат подведени под наказателна отговорност за отвличане.

Според събраните до момента по случая доказателства, шуреят на Митьо Очите и авера му Рупанов са отвели 19-годишния Георги Т. в таванско помещение в Поморие, като употребили сила и заплахи. След като останали насаме с жертвата, двамата бабаити го принудили да съблече всичките си дрехи и го снимали с телефоните си. После го накарали да падне на колене и да се моли за милост, като заснели и видеоклип. Близо час те го малтретирали психически и физически, а накрая го принудили да подпише безусловно, че им дължи пари. За какви суми ученикът е подписал записи на заповед, от разследването отказаха да уточнят.

Не е ясно и какви са били отношенията между насилниците и жертвата. Една от версиите, по които работят разследващите е, че момчето е било принуждавано да пласира марихуана и друга дрога. Не е изключено обаче да е имало и неуредени финансови отношения, които са станали причина за издевателството над младежа.

Срещу двамата са повдигнати обвинения по чл. 143, ал.1, лаконично съобщиха от прокуратурата.

Антимафиоти с качулки и въоръжени с автомати обсадиха Поморие в петък след обяд, само ден след извращенията над момчето. След масовите арести в района на поморийската бензиностанция, ченгетата обискираха няколко къщи, сред които и тази на Христос Янулис. До момента от полицията отказват да съобщят дали по време на акцията в арестантите са открити наркотици.

Автор Елена Анастасова