Крими

По 2 катастрофи на ден във Врачанско

  16.04.2018 15:11             
По 2 катастрофи на ден във Врачанско

По две катастрофи на ден са станали през първите 3 месеца на годината във Врачанско, показва анализ на Пътна полиция. От януари до края на март на пътищата в региона са станали 184 ПТП-та, съобщиха от ОД на МВР. При 156 от тях шофьорите са се отървали само с материални щети, 28 от сблъсъците са окачествени от ченгетата като тежки, като при тях има 4-има убити, а 35 са леко или тежко ранени.

Неделя е най-черният ден от седмицата, според статистиката на КАТ. В последния ден са станали 27 катастрофи с двама убити и 7 ранени. Втори в красацията е четвъртък, когато са се случили 31 ПТП-та с шестима ранени.

Най-често сблъсъци на пътя стават в светлата част на деня, а най-фатални са интервалите между 10 и 18 часа, когато са били убити трима, а 26 души са били леко или тежко ранени, сочи още анализът на полицията.

Най-честата причина за катастрофите е високата скорост, неопитността или самонадеяността на шофьорите – 15 ПТП-та са били предизвикани по този начин, като при тях са били ранени или осакатени 22 души.

4-има са били убити, а 10 човека са били ранени след блъскане на пешеходци във Врачанско, показват още данните на Пътна полиция.

Според униформените, най-много ПТП са настъпили след движение с несъобразена скорост - 75, като тежките катастрофи са пет, а при тях е бил убит един и ранени 8 човека.