Спорт

Ботев се върна в битката за елита след 2:1 над Царско село

  16.04.2018 14:26             
Ботев се върна в битката за елита след 2:1 над Царско село

Ботев нанесе втора поредна загуба на Царско село и се върна с нова сила в битката за лидерското място във Втора лига. Врачани направиха противника си на царска туршия преди почивката, когато се оттеглиха с аванс от 2 чисти попадения. В края на мача натискът на домакините даде резултат и след досадна грешка те намалиха резултата. За повече обаче нямаха нито сили, нито футболни аргументи, защото само с блъскане на топката и търсене на високия си нападател Светослав Диков хората на Стойне Манолов няма как да спечелят директна промоция за елита.

Дербито на 24-ия кръг ще се запомни с опита на столичани да изиграят двубоя, без да допуснат агитката на гостуващия тим, определяйки по 20 лева за билет - цена, каквато няма дори в Първа лига. Агитка от Враца успя да направи атмосферата позната от мачовете на Ботев от настоящата кампания.

Срещата започна с двуостри атаки, като още в 4-та мин. Спас Георгиев показа с шут над вратата, че гостите са дошли за трите точки. Последваха две опасности за "царете", които не затрудниха зелената отбрана. В 16-та мин. главният съдия Станислав Ставров не посмя да даде дузпа за гостите, след като Иван Колев беше ударен с лакът в главата от Хашев. 3 мин. по-късно Кацаров опита да изкара извън нерви Гаджев, като му удари главичка, но халфът на врачани запази самообладание. В 27-та мин. Атанас Фиданин, който направи знаменит мач за Ботев, за пореден път разпиля домакините по левия фланг, подаде на Петър Атанасов, който нахлу и изведе Йордан Апостолов, а халфът с премерен удар в долния десен ъгъл хвърли в екстаз гостите за 0:1. В 33-та мин. Марем повали Колев и получи заслужен жълт картон за спиране на обещавата контраатака. Малко по-късно Колев беше санкциониран за същото нарушение, при което Хашев не беше - удар с лакът в главата. В 40-та мин. контраатака, започната от Емил Стоев, премина през Атанасов и Спас Георгиев, а с воле Стоев препарира вратаря на лидера за 0:2. Съвсем малко не достигна на Колев да прати домакините в нокаут в 44-та мин., когато изстрелът му с мъка беше избит в корнер.

След почивката "царете" направиха всичко възможно да се върнат в мача, но стигнаха само до почетно попадение. Вкара го Светослав Диков в 87-та мин., когато Кристиян Григоров допусна грешка и го остави непокрит за секунди. Преди това обаче врачани пропиляха няколко възможности да доубият противника с трети гол. Реферът Ставров показа двоен стандарт и не посмя да изгони Раян Даскалов с втори жълт картон в 73-та мин. Последните минути съдията направи всичко възможно да помогне на "царете", които не успяха да се възползват от авантите му. В 81-та мин. Спас Георгиев можеше да вкара, но не уцели опразнената врата, след като стражът Димитров излезе да пресече пас към Колев.

След успеха си врачани се върнаха на второто място в класирането, като имат в актива си 49 т., с една по-малко от водача Царско село. Трети е Локо /София/ с 47 пункта.

ОЧАКВАЙТЕ ОТЗИВИТЕ СЛЕД МАЧА