Спорт

Кобиляк сломи Пъстренец и се върна на върха, посвети успеха на младоженец /СНИМКИ/

  16.04.2018 13:49             
Кобиляк сломи Пъстренец и се върна на върха, посвети успеха на младоженец /СНИМКИ/

Ботев 1930 /Кобиляк/ сломи Пъстренец с 3:2 в Долно Белотинци в дербито от 16-ия кръг на „Б” областната група в Монтанско и се завърна на върха с 33 т., колкото имат и вече вторите домакини. Зрителите видяха какво ли не в оспорвания и нервен сблъсък, гарниран с 2 дузпи и 2 червени картона. Велислав Велков откри за гостите в средата на първата част, а малко по-късно последва нов студен душ за долнобелотинци. Коста Георгиев засече центриране на Ивайло Иванов и удвои преднината. След почивката топ стрелецът Велислав Велков почти уби интригата с второто си попадение за 3:0. В 74-та мин. Тодор Бойков намали от дузпа, а в добавеното време пак от бялата точка оформи крайното 2:3. За спречкване помежду си бяха изгонени Силвио Яков от Пъстренец и Ивайло Иванов от Ботев 1930. Лидерът посвети победата на своя играч Преслав Вълков, който отскоро е младоженец.

Останалите резултати: Дунав-Цибър /Долни Цибър/ - Балкан /Говежда/ с 4:1, Динамо /Мадан/ - Липен 1:4, Локомотив /Долно Церовене/ - Порто Портитовци 3:2, Син Стрел /Крапчене/ - Хайдут /Ерден/ 6:0, Сантос /Долно Белотинци/ - Левски /Комощица/ 9:2.

Ботев 1930 и Пъстренец с по 33 т. са в челото на класирането, следвани от Син Стрел с 30, Порто и Дунав-Цибър с по 27, Балкан и Липен с по  25 т.