Крими

Полицията засили контрола

  16.04.2018 10:38             
Полицията засили контрола

Полицейски служители съставиха два акта при специализирана операция в Бяла Слатина в неделя. Тя е проведена от 9 до 13 часа  на територията на РУ-Бяла Слатина с цел намаляване броя на пътните произшествия със загинали и ранени, противодействие на контрабандата  и разпространението на тютюневи изделия и алкохолни напитки без акцизен бандерол и наркотични вещества. Проверени са  15 МПС-та и 20 души. Съставени са 2 акта по ЗМВР и ЗБЛД.

Същият ден и на територията на Козлодуй е проведена специализирана операция с цел противодействие на битовата престъпност и посегателства срещу собствеността на гражданите, предотвратяване, пресичане и разкриване на правонарушения, установяване и задържане на извършители на противоправни деяния, издирване и изземване на предмети и вещи, обект или средство за извършване на престъпления, оказване въздействие върху поведението на водачите на МПС. Проверени са 9 МПС-та и 12 души. Констатирани са 3 нарушения, за които са съставени 2 акта и 1 фиш по закона за движение по пътищата, уточниха от полицията.

За времето от 9 ч. на 15 април до 6 ч. на 16 и на територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, опазване на обществения ред и контрол на пътното движение. Извършени са проверки на 11 автомобила и 19 човека. Констатирани  са 11 нарушения, за които са издадени акт по закона за движение по пътищата и 10 акта по закона за личните документи.

В неделя, по време на специализирана операция в Роман, полицейските служители са извършили проверки на 20 души и 13 моторни превозни средства. Констатирани са 5 нарушения, които са санкционирани по закона за движение по пътищата.