България

Брат застреля брат си, заради наследствен имот

  16.04.2018 09:26             
Брат застреля брат си, заради наследствен имот

55-годишен жител на стралджанското село Правдино е намерен застрелян от упор, за инцидента е бил подаден сигнал на телефон 112 към 19,30 часа в събота. При пристигане на място униформените служители на ОД на МВР – Ямбол открили трупа на живеещия постоянно в областния град Стоян Стоянов. Смъртта е настъпила в резултат на огнестрелна рана в гърдите. Малко преди полунощ е задържан по-големият брат на жертвата, 61-годишният Петър Стоянов. Образувано е досъдебно производство, повдигнато е  обвинение в предумишлено убийство, лаконично уточниха от окръжната прокуратура.Очаквало се да бъде поискано от съда налагането на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“

Жители на селцето коментират, че двамата братя от години били скарани и дори не си говорели. Петър допреди година и половина работел в администрацията на община Стралджа в отдел „Териториално селищно устройство“, но го уволнили дисциплинарно и след това се прибрал за постоянно в Правдино. Уволнението беше заради системно неявяване на работа, съобщи зам. кметът на Стралджа Гроздан Иванов. За трагедията той научил от кметския наместник Бойо Тодоров.

„Ужасно е, брат брата да гръмне, сигурно са се скарали за някоя нива , а Стоян е доста кибритлия. Тъжно е , родителите им са още живи, а те да не могат да разделят имането им…“, тъжно констатира възрастна жена, съседка на убития. По думите й Стоян останал стар ерген, живеел в Ямбол, прибирал се за почивните дни , за да си нагледа имота.

Кога е за какво са се скарали двамата братя в Правдино, където постоянно живеят едва 60 възрастни мъже и жени  само гадаят.Тук още не са забравили кървавата история с 55-годишният охранител на микроязовира край селото Иван Иванов. Мъжът беше убит зверски от 28-годишния арендатор на водоема и негов  приятел на 11 ноември 2013 година.Пияните мъже потрошили ребрата и крайниците на мъжа със сапове от мотики, защото ес усъмнили че тайно от тях продава риба.Убийците бяха изпратени в затвора за по 15 и 17 години, съдът постанови те солидарно да заплатят 112 000 лв кръвнина на близките на жертвата.

Автор Христо Христов