Крими

Тормоз във фейсбук тласнал Петя към самоубийство

  15.04.2018 11:21             
Тормоз във фейсбук тласнал Петя към самоубийство

Тормоз в социалните мрежи най-вероятно е тласнал Петя да сe самоубие - това е основната версия, по която работи полицията в Берковица при разследване на самоубийството на абитериeнтката от местната гимназия, научи "Конкурент".

Трагедията почерни града под Ком в четвъртък, а в събота стотици жители на балканския град, сред които и съучениците на девойката, я изпратиха в последния й път.

Иззети са компютри, телефони и всякакви други средства за комуникация, за да се търси какво е отключило суицидното намерение. Основната версия, по която работят криминалистите е, че Петя е била заплашвана или подтикната да сложи край на живота си във фейсбук.

Берковчани си спомниха друг подобен инцидент от преди около 2 години, при който тийнейджър падна от високи скали край града, при загина. Макар че първоначално имаше съмнения за самоубийство, следователи установиха, че се касае за нещастен случай. Родителите на младежа обаче не можаха да понесат мъката и се преместиха да живеят в друг град.

Както написа първи konkurent.bg, тийнейджърката се самоуби в четвъртък следобед, увисвайки на шала си на втория етаж на семейната къща на уважавания адвокат Апостол Христов.

Повече за драмата четете само във в. "Конкурент"