България

Загиналата на АМ „Тракия“ млада жена била бременна

  13.04.2018 14:26             
Загиналата на АМ „Тракия“ млада жена била бременна

Загиналата при зверската катастрофа през нощта на 12 април по автомагистрала „Тракия“ 22-годишна жена е била бременна в четвъртия месец, съобщи кметът на родното й село Ботево Георги Тенев.

Младата Елена Апостолова наскоро се завърнала от Англия, където работела за да издържа дъщеричката си Ейми / на година и 7 месеца/, която намери смъртта си при същата катастрофа по аутобана.

„Беше много лъчезарно момиче, завърши средното си образование в Ямбол, след което се влюби в едно момче и двамата заживяха на съпружески начала. От тази й връзка беше дъщеричката. После нещо не се разбраха , тя остави Ейми на родителите си тръгна за чужбина да препечели някой и друго евро.Там се запознала с новия си приятел Здравко, млад мъж от Стара Загора, когото наскоро представила на родителите си…“, коментира селският първенец денонощие след фаталния сблъсък между спрялото на аварийното платно „Рено“, с което пътувала Елена и „Пежо 406“, управлявано от 55- годишния Радослав Спасов  от Варна.

По думите на кмета младата жена и приятелят й наели рента-кар автомобил , за да пътуват по-спокойно до летище София, откъдето на 12 април трябвало да летят за Лондон.

„Тук всички сме потресени, майка й изпадна в шок, наложи се двамата й братя да викат линейка, за да я свестяват. Преди час докараха телата от моргата в затворени ковчези…“, обясни Георги Танев.

Потресени от смъртта на Здравко Асенов Стефанов бяха и жителите на улица „Ком“ в старозагорската ромска махала „Лозенец“. Тук го познават като един от най-ревностните евангелисти, говорело се че го готвят и за пастор, за това бил изпратен и в Англия, където се запознали с Еленка, която също била от семейство на  евангелисти. В  личния профил на Здравко на 11 април е качено видео от богослужение в село Ботево, където участват двамата с приятелката си.

Все още не е съвсем ясно какви са причините за катастрофата, при която „Реното“ е било ударено отзад на аварийната лента от „Пежото“. Виновният водач е с множество съчетани травми по главата, гръдния кош и корема, но състоянието му е стабилизирано,коментираха от реанимацията на сливенската МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, където е хоспитализиран под полицейска охрана.

Предполага се, че 55-годишният Радослав е заспал зад волана и не е забелязал спрения встрани рента-кар автомобил с тримата пътници в него. Назначени са експертизи – съдебномедицинска, автотехническа и химическа за употреба на алкохол.  

Автор Христо ХРИСТОВ