Konkurent
ТДМ

Здраве

10 грешки в личната хигиена, които хората правят всеки ден

2018-04-17 06:00 657 0

10 грешки в личната хигиена, които хората правят всеки ден

Кой би помислил, че малките подробности, на които не обръщаме внимание в ежедневието ни, биха могли да ни попречат на идеалното здраве и пълно щастие? Ще бъдете приятно изненадани да видите резултатите от това, ако се откажете от тези  често срещани грешки!

Представяме ви навици, свързани с личната ви хигиена, които трябва да спрете да следвате веднага. Вземете лист хартия и писалка!

Гризане на ноктите като начин да се справите със стреса.

Понякога гризането на ноктите може да бъде причинено от емоционален стрес и да се използва като начин за преодоляване на тези чувства. Можете също така да захапете ноктите си, без да мислите дори за това. За съжаление, този навик не работи добре за вашия външен вид и здраве.

Използването на памучни клечки за почистване на ушите.

Повечето от нас смятат, че клечките за учи ни помагат да почистваме ушите си. Но това, което хората правят, когато ги използват, е точно обратното; излишната мръсотия се натъпква навътре, което причинява повече вреда, отколкото полза. В резултат на това памучните тампони могат да бъдат основна причина за увреждане на тъпанчето, загуба на слуха и т.н. Медицински специалисти съветват да посетите лекар, в случай че наистина имате проблем.

Не миете ръцете си след използване на тоалетна.

Според изследване, хората често не мият ръцете си, след като са използвали тоалетна. Повечето от тези, които нямат този навик, вярват, че това не е важно и е просто загуба на време. Измиването на ръцете обаче е най-добрият и лесен начин да се предпазите от заболяване.

Не сменяте четката за зъби от дълго време.

Мокрите четки за зъби могат да събират няколко бактерии само за един месец, което може да бъде вредно за вашето здраве. Зъболекарите препоръчват смяна на четката за зъби на всеки 2-3 месеца, тъй като използването на една и съща за повече от 3 месеца може да има сериозни здравословни проблеми, които могат да доведат и до сърдечно-съдови заболявания.

Начинът, по който миете зъбите си.

Ако просто намокрите зъбите си с малко паста, това е голяма предпоставка за не доброто почистване и образуването на зъбен камък. Проблеми със сърцето ви могат да започнат от увеличаване на кръвния поток в устата ви. Зъболекарите препоръчват миене на зъбите за 2 минути. 

Научете се да използвате конец за зъби

Няма значение колко добре си измивате зъбите, за да се пазите от микробите. Без зъби, едва ли можете да задържите венците си в добро състояние. Използването на конец за зъби намалява риска от задържане на бактерии в устата и предотвратява гингивита.

Ексфолирайте лицето си всеки ден.

Прекомерното ексфолиране причинява акне и бръчки и може да ви накара да изглеждате по-възрастни. Дерматолозите съветват да ексфолирате лицето си два пъти седмично. В противен случай може да е вредно.

Не почиствайте нещата, които използвате всеки ден.

Колко често мислите за обектите, които докосвате много, но не приемате сериозно? Всъщност неща като дръжки на врати, клавиатури, ключове и смартфони (и  много други) са места, където се събират повечето бактерии.

Имате паста за зъби, пълна с флуор в къщата си.

Този вид паста за зъби е особено опасна за децата, тъй като води до неправилно развитие на зъбите и бели петна по зъбите. Напълнената с флуор паста за зъби може да доведе до разпадане на зъбите и дори може да увеличи нивото на абсорбция на алуминия в нашия мозък, което допринася за болестта на Алцхаймер.

Покрийте възглавницата си с памучна калъфка.

Тази тъкан ви кара да изглеждате по-възрастни, като добавяте бръчки към лицето си, изсушавате кожата си и увреждате косата си. Най-добрият избор за материал за възглавници е коприната. Това ще ви върне обратно онова, което отнема памучната тъкан

zdrave.to

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
10-те най-чести причини за главоболие
2018-04-19 06:00
240 0
Главоболието може да е следствие както от стрес, така и от по-простички неща като миризмата на парфюми.  Най-често срещаният вид е стягащата болка. При нея…

Нямате представа какво ще ви се случи, ако пиете зехтин на гладно
2018-04-18 06:00
596 0
Зехтинът представлява маслиново масло. Използва се предимно в кулинарията, но също така намира приложение и в козметиката, пише gotvach.bg. Зехтинът е идеален заместител на олиото, защото е…

Сините очи и алкохолизмът
2018-04-16 06:00
661 0
Ново изследване установи, че хората със сини очи имат по-голям шанс да станат алкохолици. Феноменът важи и по-общо при хората с по-светъл цвят на очите,…

11 безнадеждно остарели правила за отглеждане на бебета
2018-04-15 06:00
668 0
Често пъти става така, че това, което вчера е било вярно, днес звучи като голяма глупост. Ето и тези правила за грижа за бебета - нашите…

актуален брой на вестник Конкурент