България

Разкъсаното от ротвайлер дете: Тате, обещай ми, че повече няма да излизам навън

  11.04.2018 08:53             
Разкъсаното от ротвайлер дете: Тате, обещай ми, че повече няма да излизам навън

7-годишният Максим, който бе жестоко нахапан от ротвайлер в двор на училище в София, е в "Пирогов" с тежки наранявания. Предстоят операции. "Ще има изрязване на тъкън. Има и отлепяне на мускул от кокала. Детето е изживяло страшен уплах - не иска никога повече да излиза от къщи. Като говорих последно с баща му, той ми разказа: "Знаеш ли какво ми каза Макси? "Тате, обещай ми, че като се приберем, повече никога няма да излизам от къщи." Това разказа пред Нова телевизия свидетел на бруталната случка в 121 училище в столичния квартал „Гоце Делчев”, докато момченцето играе със свои приятели.

Калоян и Георги са двама мъже, които също са в двора на училището със своите деца, и се притичат на помощ на захапания от ротвайлера Максим. 

"В двора имаше 30-ина деца. Истинско чудо е, че не стана нещо още по-страшно. Наблизо имаше и бебета, имаше дете на година и половина. Представете си какво би станало, ако захапе бебе? След като чухме викове, се обърнах и видях как голямо куче е захапало дете и го разхвърля като парцалена кукла. 40-килограмово куче разхвърляше 18-19-килограмово дете. Гледката беше ужасна. Не пожелавам на никой родител да види детето си да бъде разхвърляно от такъв звяр", заяви вторият свидетел.

"Затичахме се. Изпревари ни с малко мъж, който изобщо не разбрахме дали е разводач или собственик. Но той нямаше никакъв контрол върху кучето. Бръкна с пръсти в устата му, но кучето го прехапа и продължи да ръфа детето за задните части и да го размята", добави той.

Накрая събралите се мъже успяват да спасят детето от захапката на ротвайлера.

Заради това, че е оставил кучето без контрол и го е извел без намордник и повод, срещу мъжа, който е разхождал кучето, е образувано досъдебно производство. Той е осъждан многократно. Собственикът на кучето ще бъде освободен от ареста.

24chasa