Крими

Погребват утре шофьора от "Форд"-а ковчег, вижте кой е той

  10.04.2018 14:45             
Погребват утре шофьора от \

Антон Б. е шофьорът на 46 години от Монтана, който загина при челния удар между „Ситроен“ и „Форд Галакси“ в понеделник. Зловещият удар стана към 11.40 часа на път Е79 между Враца и Монтана, на километър от разклона за Вършец. Самоличността на шофьора беше потвърдена. Вероятно утре близките му ще го изпратят до последния му дом.

Както вече писа konkurent.bg, загиналият е шофирал колата, с която частна клиника по диализа в Монтана е возела за поредните процедури петима пациенти от Белослатинско и Врачанско. Другият мъж, който загина при сблъсъка, е 57-годишният В.Й., пациент от Бяла Слатина.

Покрай кървавата катастрофа на път Е79 изникнаха няколко въпроси, чиито отговори читателите на konkurent.bg няма как да научат от изданието.

Защо пациенти на хемодиализа от Врачанско пътуват до Монтана за процедури, след като има работещо бърбечно отделение в МБАЛ „Христо Ботев“?

Дали защото от години няма къде да се прави диализа във Враца?

Началникът на нефрологичното отделение д-р Валери Сименов не е ли в Съвета на директорите на МБАЛ „Христо Ботев“ и като такъв не трябва ли да се бори за пациентите си?

Ако пациентите, натоварени във „Форд“-а бяха минали процедурите си във Враца, едва ли сега близките им щяха да ходят по други болници или в моргата...

 

Всичко по темата четете утре само във в. "Конкурент" - всекидневникът на Северозапада