България

Днес ще е предимно слънчево, максималните температури стигат до 28 градуса

  10.04.2018 14:12             
Днес ще е предимно слънчево, максималните температури стигат до 28 градуса

През нощта ще има разкъсана средна и висока облачност. Почти тихо, с минимални температури между 7 и 12 градуса. Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над Източна България. В следобедните часове над планинските райони в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Топло, с максимални температури между 23 и 28 градуса, по-хладно по Черноморието, предаде БТА.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, след обяд намаляваща на места до предимно слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 10-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. В следобедните часове над масивите в западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 17, на 2000 метра - около 9 градуса.

В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време. В следобедните часове над планините и планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще се задържи топло, с минимални температури между 7 градуса и 12 градуса и максимални - предимно между 23 и 28; по-ниски ще бъдат по Черноморието - между 12 градуса и 17 градуса. Още в четвъртък вятърът ще се ориентира от изток, ще бъде предимно слаб; на места в Дунавската равнина и по Черноморието ще има краткотрайна сутрешна мъгла.

24часа