България

След зрелищното бягство от затвора, рецидивистите отидоха на баня в Панчарево

  10.04.2018 12:45             
След зрелищното бягство от затвора, рецидивистите отидоха на баня в Панчарево

Убийците Владимир Пелов и Николай Колев, които миналия вторник избягаха зрелищно от софийския затвор, са ходили да се къпят в обществената баня в Панчарево. Това е един от последните сигнали, които МВР е проверило за бегълците от пандиза, съобщава „Телеграф”.

На ден по минимум 30 човека звънят в силовото ведомство и твърдят, че с очите си са видели рецидивистите. „Не подценяваме нито един сигнал, дори да звучи невъзможно. Интересното е, че всеки позвънил е категоричен, че ги е видял, няма и грам съмнение, после обаче излиза друго”, обясниха от полицията. До момента постъпилите обаждания са близо 200, а от МВР призоваха който има дори най-малко съмнение, да алармира органите на реда, но да не влиза в контакт с престъпниците. „Ало, Владимир Пелов и Николай Колев са в банята с минералната вода в Панчарево, къпят се. Абсолютно съм убеден, че са те”, издумал мъж на зряла възраст преди ден.

За минути ченгетата обсадили къпалнята, но от бегълците нямало и помен. Хората били разпитани, но те не потвърдили информацията. Минути по-късно на тел. 112 пък звъннал друг човек и казал задъхан, че Пелов се движи до него и е зад волана на БМВ. Униформените спрели въпросния автомобил, но шофьорът бил съвсем различен човек. По аналогичен начин до момента се е развила проверката на абсолютно всички сигнали за бегълците. Най-голям процент от сигналите за убийците били, че се укриват по села и паланки по модела на Росен Горския, който изби семейство от Нови Искър. „Имахме за няколко селца край столицата, в които хората си бяха отишли за празниците . Още преди да влязат къщите, решили, че нещо не е наред, че вътре има човек и веднага ни алармираха.

За жалост до момента в нито един от имотите няма следи за чуждо присъствие, камо ли на Пелов и Колев”, коментираха от ГД „Национална полиция”. Най-големият куриоз бил, че познат на униформен дори изпратил снимка от телефона си, категоричен, че това са Пелов и Колев, но щом разследващите я видели, се оказало, че на нея са двама мъже на над 65-годишна възраст. На 112 звъннал и екстрасенс. Заявил, че знае къде се укриват престъпниците, но посочил само някаква „хралупа” в гората. Към момента издирването не дава резултат.
блиц