Свят

Пациентка с ампутирана заради рак гърда поиска да ѝ отрежат и другата, за да позира гола и да се чувства комфортно (СНИМКИ 18+)

  09.04.2018 08:32             
Пациентка с ампутирана заради рак гърда поиска да ѝ отрежат и другата, за да позира гола и да се чувства комфортно (СНИМКИ 18+)

Жена буквално принуди лекарите да отстранят втората й гърда. Шарън Донели не се колебае да се изправи гола пред камерите и твърди, че всички жени трябва да последват примера й, пише в. "Метро".

Преди известно време лекарите открили рак на гърдата у 54-годишната Шарън, в резултат на което тя трябвало да отстрани едната си гърда. Но след операцията жената настоявала да отстрани и втората поради страховете й от ново развитие на ракови клетки.

Шарън продължила да пише на своя лекар куп писма, обясняващи защо иска да отстрани втората си гърда, но всичките й молби били напразни преди онкологичния преглед. Както се оказва, тя наистина била права, защото след известно време били открити ракови тъкани.

"Всеки път, когато погледнех едната си гърда, мислех, че ракът ще се върне. Тази мисъл не ме остави за минута спокойна", споделя тя.

След операцията жената не се притеснявала. Вместо да прекара време в болницата и да се възстанови, тя решила да отдели време на съпруга си, който я подкрепял през най-трудния период в живота й.

Шарън заяви, че не съжалява за отстраняването на гърдите й, защото и без тях тя придобива утеха и спокойствие. Сега жената не се колебае да участва гола в фотосесии, за да насърчи други жени да не се страхуват от промените във външния им вид.

"Гърдите ми не ме характеризираха като човек. Без тях се чувствам комфортно и спокойно. Свободата на човек идва тогава, когато вече не се мъчи с мисли за рак", добавя тя.

Превод: БЛИЦ