България

Пет от най-кървавите масови убийства в България

  08.04.2018 12:29             
Пет от най-кървавите масови убийства в България

Шесторното убийство в Нови Искър се нарежда сред най-масовите криминални убийства в страната ни.

Вижте 5 подобни случая в новата история на България:

Убийство от ревност

През лятото на 2000 г. Вълчи дол е потресен от ужасна трагедия, причинена от едно от най-зверските престъпления в българската история. 22-годишният Георги убива бившата си приятелка-17-годишната Галина и нейните братовчедки Ралица и Анастасия, на 15 и 13 години. Причината е ревност.

Георги излежава доживотна присъда в затвора в Белене.  Спор за имоти

На 20 септември 2011 г. трима души са убити, а една жена е в тежко състояние след спор за имот в Ябланица. Скандалът се разразил в семейна вила в града между 73-годишния Гаврил Петков и семейството на 70-годишната му сестра. Докато семейството на сестрата вечеряло, Гаврил Петков внезапно нахлул в къщата им и открил огън срещу тях. На място издъхват племенникът на стрелеца Иван и неговият син – Теодор, на 15 години. Лекарите не успяват да спасят и живота на 70-годишната Цветанка.

Кумаришкото чудовище

Под това прозвище се крие серийният убиец Здравко Рибаров. На 8 ноември 1931 г. той разиграва зловеща кървава драма.

Здравко се запива в селската кръчма, като успява да се скара със съселяните си. Той си отива вкъщи, за да се въоръжи с нож и пищов. Убива четирима, включително снаха си и детето й.

Осъден е на смърт.

Масово убийство в казармата

На 19 декември 1967 на погребите на „Голямата звезда“, на 30 км от Харманли и на 20 от Тополовград, премръзнал на пост войник в яда си застрелва с автомат от упор 14 свои колеги, седем от които умират веднага, другите оцеляват по чудо. 

Ученик разстрелва студенти

На 25 декември 1974 г. в Студентските общежития – Дървеница е извършено убийство на 6 студенти, а 10 са ранени. Задържаният убиец Бранимир Делчев е ученик в 11 клас. Заключението на петорната експертиза е, че страда от шизофренна психоза.