Konkurent
ТДМ

Здраве

Начинът, по който ходите, разкрива имате ли проблем със здравето

2018-05-14 06:00 1005 0

Начинът, по който ходите, разкрива имате ли проблем със здравето

Начинът, по който ходим е сложен процес. При всяка стъпка работят нашата нервна система и кости. Този процес е толкова автоматичен, че дори не си даваме сметка за това. 

Има обаче няколко особености в походката ни, които биха могли да ни покажат, че има проблем със здравето ни.

Представяме ви 7 типа походка, които показват, че има проблем. Ако забележите някоя от тези черти в себе си, приятели или роднини, може би трябва да потърсите лекар.

7. Малки крачки

Възможни причини: Проблеми с коленете или бедрата. Когато правите крачка напред, коляното ви трябва да се изправят. 

Ако е трудно да изправите крака си, това може да означава, че имате проблеми със ставите. В резултат на по-малката амплитуда на стъпка .

Препоръчва се посещение на лекар, за да се изследват коленните и тазобедрените стави. Ако пропуснете да посетите лекар, бихте могли да почувствате болка в гърба поради товара, поставен върху долната част на гърба.

6. Куцане

Възможна причина: артрит в коляното. Ако ходенето ви е нестабилно, невъзможно е да се появи куцане. Понякога човек може да загуби равновесие, особено ако коляното стане "заключено". Това е много опасно, защото това може да се случи в неподходящ момент и човек може да падне и да се нарани. Нестабилната походка е сигнал, че лекар трябва да изследва коляното.

5. Размахване на ръцете

Възможна причина: проблеми с гърба. Когато правим крачка с деснияни крак, мускулите на торса от лявата страна действат като стабилизатори и изпъваме лявата си ръка напред. Този принцип работи при всяка стъпка.

Ако амплитудата на ръцете ви е малка, може да имате проблеми с гърба си, като херния на гръбначния диск или друго разстройство. Ако усетите и скованост в ръцете си, когато се разхождате, препоръчваме ви да посетите ортопед или невролог.

4. Провлачване на крака

Възможни причини: множествена склероза, неврологични нарушения, мускулни проблеми. Вместо да вдигате крака си при крачка и леко да го поставите на пода, вие го провлачвате по пода.

Това може да се случи поради следните причини: мускулна дистрофия, увреден нерв, проблеми с гърба или множествена склероза.

3. Накланяне/Залитане

Възможни причини: нараняване на главата. Ако забележите, че е трудно за един човек да поддържа баланс и се навежда малко, когато ходи, не смятайте задължително, че причината е алкохол. Това може да бъде и последствие от нараняване. Също така това е нещо, за което да следите, ако има нараняване на главата - човек може да изпита виене на свят, когато се качва нагоре или надолу по стълбите.

2. Бавно вървене

Възможни причини: депресия. Когато наблюдаваме депресиран човек, ние забелязваме: вертикални движения на главата, люлеене на горната част на тялото, бавни къси стъпки и бавни движения на ръцете. Ако човек се чувства тъжен, можете да се повървите с него и да го ускорите. Променяме настроението си, когато променим скоростта на ходене.

1. Пружиниране

Една от възможните причини за тази походка е твърдите сковани мускули. Жените, които носят високи токчета, хората, които не обръщат внимание на разтягането след тренировки, могат да причинят скованост на мускулите на прасеца и следователно да се достигне до промени в походката. Ако не разтягаме мускулите си, това усещане може да доведе до нараняване на коляното или глезена.

Бонус: ако леко свивате коленете си, когато слизате надолу по стълбите, коленете ви ще бъдат по-здрави.

Когато слизате по стълбите, опитайте се да задържите коленете си така, че краката ви да не са напълно изправени. Забележете как животните правят това, когато ходят надолу. Помага за поддържане на здравето на коленете чрез намаляване на налягането в ставите.

Още един съвет: колкото по-бързо ходите, толкова по-дълго живеете.

Учените са изследвали 34,485 души над 65-годишна възраст и са открили онези, които ходеха по-бързо, живели по-дълго. Хората, чиято скорост на ходене е по-голяма от 1,2 м / сек, са живели по-дълго от останалите . Скоростта ви може да удължи живота ви.

Zdrave.to

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Ново проучване разкрива признак на кои болести е безсънието
2018-05-23 06:00
37 0
Учените са открили кои гени могат да провокират развитието на нарушения на съня, според портала Eurekalert . Материалът за изследване на учените от Калифорнийския университет…

35 невероятни факта за очите
2018-05-22 06:00
305 0
Натоварваме зрението си от сутрин до здрач, взирайки се в компютърните екрани, без да ни мигне окото. Забравяме, че нашите очи са изключително деликатни и…

Преборете гениталния херпес с тези 5 натурални средства
2018-05-21 06:00
363 0
Гениталният херпес е полово предавана инфекция. Причинява се при допир и контакт със заразен. Вирусът се нарича херпес симплекс, пише az-jenata. След заразяване симптомите на…

Пазете се много, ако човекът до вас страда от стрес или депресия! Опасно е!
2018-05-20 06:00
556 0
Канадски учени са установили, че депресията и стресът, които могат буквално да бъдат заразни, засягат биохимията на мозъка, инхибират неговата активност и унищожават структурата му.…

актуален брой на вестник Конкурент