Konkurent
ТДМ

Здраве

Уникална рецепта от 2 съставки, която лекува щитовидната жлеза

2018-05-15 06:00 1355 0

Уникална рецепта от 2 съставки, която лекува щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза се намира в предната част на шията, точно под адамовата ябълка (ларингса). Тя е под формата на пеперуда и се състои от две части, разположени от двете страни на трахеята. Обикновено, тя не е видима навън, но може да се усети ако си притиснеш гърлото с пръсти.

За да намерите този орган, трябва да се докосне зоната на адамовата ябълка на гърлото и с един пръст, докато докосвате гръдната кост с друг пръст щитовидната жлеза се намира между пръстите на ръцете.

Щитовидната жлеза е отговорна за производството на тироксин, хормон, който регулира сърдечната честота, обмяната на веществата, както и развитието на децата.

Видове нарушения на щитовидната жлеза

Базедовата болест

Базедовата болест е състояние, при което жлеза произвежда твърде много на хормона на щитовидната жлеза. Симптомите на свръхактивна щитовидната жлеза включват:

Умора

Менструални болки

Отслабване У

сещане за горещина

Изпотяване

Проблеми със съня

Препускащи мисли

Трудност за фокусиране

Често забравяне

Промяна в навиците на червата

Нервност, тревожност и раздразнителност

Повишена сърдечна честота и сърцебиене

Хипотиреоидизъм

Хипотиреоидизъм се отнася до неактивна щитовидната жлеза. Тогава не се произвежда недостатъчно количество от хормона на щитовидната жлеза. Симптомите на това заболяване включват:

Подуване в предната част на шията

Умора

Намалено менструално кървене

Депресия

Мускулни крампи

Качване на тегло

Запек

Чупливи нокти

Суха кожа и коса

Загуба на памет

За да се избегнат тези условия, трябва да пазите здраве щитовидната жлеза. Лекарството представено по-долу поддържа щитовидната жлеза здрава и тя се отнася за възможни проблеми, които могат да бъдат причинени от липса на йод.

Рецепта за здрава щитовидна жлеза

Съставки:

1 голяма буркан или няколко малки буркани

40 орехи без черупките

1 килограм мед

Начин на приготвяне:

Измийте орехите добре, изсушете ги и след това ги надупчете с остър нож, или игла. Сложете ги в буркан и след това изсипете меда върху тях. Дръжте буркана открит в добре осветена зона за около 40 дни. Накрая, прецедете течността и сместа се излива в бутилка.

Употреба:

Вземайте по 2 супени лъжици от средството за защита всеки ден, веднъж сутрин и веднъж вечер.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Тези 6 навика тихо съсипват ставите ни
2018-09-26 04:00
13 0
Износването на ставите е неизбежно, но процесът може да бъде забавен, ако се откажете от някои навици, които смятате за безобидни, твърдят ортопеди. Висящите лакти…

18 неща, които повече няма да можеш да правиш, след като забременееш!
2018-09-25 04:00
409 0
Ти си на седмото небе, защото преди броени дни си разбрала, че ще ставаш майка. Бременността е едно уникално състояние, което променя всяка една жена…

С този прост трик ще пиете повече вода!
2018-09-24 04:00
523 0
Водата е в основата на здравословния живот. Без храна можем да издържим около 3 седмици, но без вода – не повече от 3 дни. Разбира…

Онези, които не пият алкохол, умират по-рано
2018-09-23 14:50
701 0
Хората, които не пият алкохол, умират по-рано от онези, които от време на време посягат към чашката. Звучи абсурдно, но научно изследване на Тексаския университет…

актуален брой на вестник Конкурент