Здраве

Най-новият списък с продукти, полезни за здравето на сърцето

  04.04.2018 14:45             
Най-новият списък с продукти, полезни за здравето на сърцето

Проучванията на кардиолози от цял свят показват, че повече от 50 процента от смъртните случаи се дължат на сърдечни и съдови заболявания. За да предотвратите това, трябва да ядете правилните храни, които ще помогнат на сърцето да работи успешно, казват лекарите.

Медицинска статия, посветена на храненето и здравето на сърцето, бе публикувана в авторитетно списание Don't Panic. Авторите на статията посочват, че са съставили специален списък с продукти, които са много полезни при проблеми със сърцето. Те са включили в списъка евтини и достъпни за всички храни.

На първо място кардиолозите се съветват да бъде включен в менюто покълнал чесън. Последните проучвания показват, че съдържащите се в него активни съставки имат благоприятен ефект върху сърцето. Ако редовно консумирате зеленчука, броят на холестеролните плаки в кръвоносните съдове ще намалее значително.

Освен това, кардиолозите казват, че черен шоколад е много полезен за сърцето. Полифенолите и флавонолите, съдържащи се в него, имат противовъзпалителен ефект и са полезни за сърцето.

Благоприятно също така влияят на работата на главния мускул на организма бобовите продукти. Проучванията показват, че те помагат на организма да произвежда "полезен" холестерол, който замества "лошия" в кръвта, този процес помага да се намали броят на опасните плаки в съдовете.

Много полезно за сърцето е да се употребява лен. В магазините е лесно да купите семена и масло от това растение. Тези продукти имат противовъзпалително действие върху сърцето.

Според лекарите е полезно за сърцето да се ядат домати. Тези зеленчуци съдържат голямо количество от антиоксиданта ликопен. Този зеленчук оказва благоприятно влияние на този зеленчук върху кожата и онкологиите.

Подобряват състоянието на миокарда и орехите. Те съдържат голямо количество омега-3 мастни киселини. Кардиолозите съветват на ядем по 10 грама орехи на ден за здраво сърце. Дори дори само една седмица да ядем орехи в указаната доза и рискът от сърдечно-съдови и сърдечни заболявания намалява с 40%.

Zdrave.to