Лайфстайл

Как да получите повишение според зодията на шефа ви

  28.03.2018 10:50             
Как да получите повишение според зодията на шефа ви

Какво знаете за шефа си освен това как си пие кафето и какво си държи на бюрото? Добре ще е да узнаете и рождения му ден - не само за да го поздравите на съответната дата, с което със сигурност ще направите добро впечатление, но и за да съобразите със зодията му своята стратегия за кариерно израстване.

ОВЕН

Никога не знаеш какво му се върти из ума на Овена. Представителите на тази зодия са същински снайперисти в професионалните задачи, винаги забелязват всички подробности и улучват точно в целта. Това качество на шефа ще е много полезно за вас, ако му поискате отзив за свършената от вас работа. Вместо да слушате пасивно, непременно се включете в обсъждането на проблемите - Овните се впечатляват от хора, които умеят да се изразяват добре в разговор. Силните страни на този знак са прямота, честност, внимателност. Слабите са егоцентризъм и грубост.

ТЕЛЕЦ

Флегматичен и устойчив земен знак, който никога не забравя за интересите на целия екип. Телците не обичат и не могат да работят в хаос, за тях е важно да си набележат конкретен проблем и да работят целенасочено върху него. Не умеят да вършат няколко неща едновременно. Знаейки тези особености, можем да кажем, че Телците поощряват здравия баланс между работата и личния живот. Сред положителните им качества са любезността и представителният имидж, а сред отрицателните - прекомерната предпазливост, безкрайният инат и това, че са доста затворени.

БЛИЗНАЦИ

Характерна особеност на шефовете-Близнаци са постоянните разговори - от брейнсторминг, до чисто формални дискусии. Тези началници просто трябва непременно да споделят с огромно количество хора всяка своя идея. Тази склонност може да превърне шефа-Близнаци в офисния клюкар, но грешите, ако си мислите, че за повишение ще трябва да му намирате най-мръсните клюки за колегите си. Бъдете нащрек, острият ум и безкрайното любопитство на Близнаците в различни ситуации могат да бъдат както приятно качество, така и опасно.

РАК

Този шеф изпитва нуждата да внуши на подчинените си чувство за пълна сигурност. Раците са безкрайно търпеливи и когато имат достатъчно време за размисъл, могат да предложат страхотни решения за всеки един проблем. Както може би знаете, Ракът се превръща в ситна мида на фона на големи групи, затова е хубаво да обсъждате с него важните за вас въпроси на четири очи. Представителите на тази зодия се отличават с интуиция и творчески потенциал, но са излишно чувствителни и нерешителни.

ЛЪВ

Харизмата и уникалността на Лъва се виждат отдалече - той сякаш заема цялото пространство със себе си и това се усеща, дори когато го няма на работното място. Лъвовете обичат хората, способни са да видят какво се крие под привидно спокойния им живот и просто не понасят свенливи служители. Узнайте какво мотивира вашия царствен шеф всъщност и ще завоювате уважението му и правото да контактувате пряко с него по всяко време на денонощието. Този началник непременно ще си набележи “любимци” в екипа. Ако станете един от тях, ще имате в лицето на своя шеф-Лъв верен защитник и адвокат. Можете да се възползвате от щедростта и вниманието му, но не забравяйте, че когато е недоволен (дори и леко), може да стане агресивен.

ДЕВА

Като всяка истинска Дева шефът ви предпочита да пресметне всички възможни резултати, преди да пристъпи към осъществяването на някой проект. Ако се придържате към същата стратегия и обмисляте всичко предварително, непременно ще привлечете вниманието му. Все пак тази тактика ще ви помогне да избегнете много грешки и главоболия. Характерни особености на шефовете-Деви са силните организационни и аналитични способности от една страна и постоянната напрегнатост и тревожност от друга.

ВЕЗНИ

Трудно е да се противопоставите на енергията на Везните. Те са като социални пеперуди, които с лекота и непринуденост могат да сплотят много бързо екипа. Това обаче често води до друг резултат - служителите започват да се чудят дали този либерален човек им е шеф или просто приятел? Вратата на началника-Везни е винаги отворена, той ще е готов по всяко време да изслуша работните ви предложения. Негови отличителни черти са дружелюбието и гостоприемството, но целият екип може да пострада от нерешителността му във важен момент.

СКОРПИОН

В рамките на корпоративната етика не е прието началникът да се определя като “мистичен”, но именно този епитет подхожда най-много на шефа-Скорпион. През повечето време той е тих и дистанциран. Най-сигурният начин да му влезете под кожата, е да сте държите също толкова независимо и твърдо като него. Никога не подценявайте Генералния план на Скорпиона - този знак се отличава със сила и изобретателност и представителите му действат съгласно своята обмислена тактика. Техни отрицателни черти са напрегнатостта, мрачното излъчване и тоталната непроницаемост.

СТРЕЛЕЦ

Тези началници провеждат блестящо оперативки и съвещания. Склонни са да делегират максимален брой от собствените си задачи и се стараят да прехвърлят мъчителното планиране на друг. В работата обаче допускат лекота и веселие, опитват се да създадат непринудена обстановка. Шефовете-Стрелци са забавни и енергични, но често биват и разсеяни, непостоянни и разхвърляни. Бъдете внимателни с тях!

КОЗИРОГ

Козирогът е последният, който напуска офиса вечер. Той не страда от прокрастинация, никога не отлага работата за утре и мрази околните да се бавят с взимането на решение. При това умее да мотивира екипа с благородните си амбиции, които заразяват всички. Най-ярките качества на този началник са всеотдайност, дисциплина, целеустременост и твърдост.

ВОДОЛЕЙ

Представителите на този знак имат доста специфични идеи за бъдещето. Водолеят ще е най-оригиналният и нестандартен шеф на света! Той обича да сътрудничи с екипа и постоянно споделя своите виждания за ситуацията с други хора, но не е във възторг от онези, които оспорват надеждите и мечтите му. Не е нужно постоянно да се съгласявате с него, но в общуването с шефа-Водолей определено трябва да сте по-гъвкави. Сред плюсовете му са изобретателността и справедливостта, а сред минусите - неговата раздразнителност.

РИБИ

Тези шефове винаги са готови да помогнат на любимия си служител, способни са да му съчувстват и да го обгърнат с топлина. Затова протежетата им често се увличат и забравят, че имат насреща си не близък приятел, а началник. Благодарение на добрината и чувствителността си Рибите с лекота завоюват сърцата дори и на най-необщителните хора. Тези шефове са мекосърдечни и открити, но са разсеяни и склонни да идеализират някои хора и ситуации.