Лайфстайл

Вредни ли са интимните прически

  27.03.2018 14:05             
Вредни ли са интимните прически

Вече не става дума само за кола маска или ежедневно бръснене, за да поддържаме интимната си окосменост в ред. Говорим за нов фризьорски ред там, долу! „Розовата обсесия” излезе извън контрол в Ню Йорк. Обитателките на Голямата ябълка посвещават цели дни на вагината си, заклещени в козметичните салони, или накиснати в билкови вани в спа центрове.

Скъпоценна

Актрисата Дженифър Лав Хюит напълни главата на посестримите си с това, че бижутата могат да красят не само деколтето и ушите ни, но прясно депилирания ни пубис. Но дали е безопасно да налепим върху изнежената си кожа една камара стъкълца, купени от улична сергия? Тези изкуствени диаманти биха могли да ни сдобият с неприятен сърбеж, докато се опитваме да правим любов. „Предпочитам да похарча пари за секси бельо и предизвикателни обувки. Със сигурност ще подклаждат любовния ми живот по-дълго време”, твърди гинекологът Дженифър Гънтър, която е и директор на център за лечение на вулвовагинални разстройства в Сан Франциско.

Брюнетка или...

Да си боядисваш пубисното окосмение може и да е забавно, но само ако използваш бутафорни гениталии за Хелоуин.

Кожата, която се намира под интимното ни окосмение, е много по-деликатна от тази на скалпа ни. Дали да боядисаме женствеността си е въпрос на избор, разбира се. Но преди да пристъпим към тази драстична смяна на визията си, нека цапнем малко боя върху мишниците си. Кожата в тази област е почти толкова чувствителна, колкото и онази под кръста ни.

... Блондинка

Някои жени стигат дотам, че си избелват химически кожата на вулвата, за да наподобява ефекта на млечната баня на Клеопатра. Не че Мерилин Монро не е изрусявала женското си достойнство, за да е „блондинка” навсякъде. Това обаче не останало безнаказано благодарение на многобройните язви върху нежната й плът.

Независимо дали говорим за препарат, който ползваме в прането или за такъв, с който изсветляваме големите си външни устни, всеки тип белина може да причини раздразнение, да направи пришки, и дори да ни сдобие с изгаряния.

Бразилска коламаска

Една от най-предпочитаните прически напоследък е липсата на такава. Да си като пиле голишарче в най-интимната си област е ултра тренд, но дали е полезно?

Докторите твърдят, че вулвите са по-добре защитени с повечко коса върху тях. Свалянето на всеки косъм от интимните ни чаркове може да доведе дори до „сълзене” на кожата. Появата на подкожни косъмчета е честа, а шансът да получим обрив и инфекции е голям. Затова бъдете максимално нащрек, когато пристъпите входа на козметичен салон със съмнителна хигиена.

Пиърсинг

На някои дами не им достатъчно да си подкастрят окосмението няколко сантиметра под пъпа с форма на четирилистна детелина. Те обичат да украсяват клиторната си качулка, външните малки и големи устни и перинеума с обеци.

Имайте предвид, че пробиването на нов отвор в която и да е част от тялото ви, винаги носи риск от инфекция. Ако все пак сте украсили половата си същност с бижутерия, бъдете педантични към грижата за нея. Оглеждайте се за зачервяване, подувани и други непривични дерматологични симптоми.

mila.bg