Лайфстайл

Как да кажем на различните зодии, че са дебели?

  27.03.2018 13:32             
Как да кажем на различните зодии, че са дебели?

ОВЕН

Много са честолюбиви

Кажете им го директно, но не грубо, защото са честолюбиви и ще се разгневят здравата. Какво ще последва? Ако е жена, ще започне диета. Като не види бърз резултат, ще я смени с друга. След десетата “абсолютно ефикасна, за три дни сваляш 5 кила”, ще ѝ писне. Най-добрият начин е, ако се амбицира.

“Кой, аз ли няма да отслабна по-бързо от теб?” при жените върши чудеса. Мъжете са по-разумни. Не можеш да ги прилъжеш с диета, каквото и да правиш. Единственият начин да се вталят е да намалят яденето. И мъжете, и жените обичат да спортуват, така че могат и да имат шанс.

ТЕЛЕЦ

Пазят окръжност

Попитали радио Ереван: “Съпругата ми е дебела, как да отслабне?” Отговор: “Нека върти обръч.” Нов въпрос: “А ако не влиза в обърча?” Отговор: “Не разваляйте хубавата жена.” Телците обичат да се хранят. За тях голяма част от насладите на живота се концентрират върху езика и небцето. Обичат и мазничко, и сладичко. Но и от соленото не се отказват. Мразят физическите натоварвания. Не пазят линия, пазят окръжност. Метаболизмът им е бавен. Не виждате ли, че са обречени да тънат в блажено доволство? Ако имате сърце да кажете на Телеца, че е дебел, значи заслужавате цялата му ярост.

БЛИЗНАЦИ

Абе, я се виж ти!

Чудо ще е да попаднете на дебел Близнак. Обикновено затлъстяват по други неметаболитни причини - от самота, от мъка и т.н. Не е необходимо да им се казва, че са напълнели, те си го знаят и вече са предприели една-две неуспешни диети.

Също като Овните Близнаците се отегчават, ако няма моментален резултат. Да не говорим, че диета от типа: “В понеделник на закуска яжте това, на обяд - онова, а за вечеря - сурова леща, кисната 3 дни в мълчана вода”, за тях е непосилна, тъй като изисква постоянство. Ако все пак си отворите устата, най-вероятно ще получите отговор: “Абе, я се виж ти.”

РАК

Ама не съм ли напълнял?

На Рака никой не му казва, че е напълнял. Той сам си пита: “Ама не съм ли надебелял? А като ме погледнеш отзад? А в ръцете?” Дори при най-малкото примигване, преди да изстреляте отговора: “На!”, започва голямо суетене.

Ракът проверява подробно коя е най-добрата диета, къде и как да спортува, за да изгори най-много калории. Прави план за действие. Не го плашат диети от рода на: “За обяд - 25 г соев лецитин, 4 г канела, 3 с.л. джинджифил и 5 трохи от пълнозърнест хляб.” Раците обичат да готвят, така че режим, свързан с въртене около печката, им понася идеално.

ЛЪВ

Ще има да се извинявате...

Кой ви би по главата да кажете на Лъвицата, че е качила някое кило и вече не е така блестяща като преди три месеца? В най-добрия случай Нейно Великолепие няма да ви повярва. Ако все пак настоявате, така ще ви се разсърди така, че ще се налага да ѝ купувате много скъп и хубав подарък за сдобряване. Но щом осмисли какво сте ѝ казали, ще се захване амбициозно със задачата - планиране, организиране, Лъвът е в стихията си, когато трябва да се състави режим за отслабване. Слава Богу, Лъвовете имат силен характер и обичат да спортуват. Няма да им е трудно да свалят излишните килограми.

ДЕВА

Не затлъстяват. Точка

Девите не затлъстяват. Точка. Дори когато затлъстяват. Ако се наложи да им се каже: “Миличко, този панталон май ти е поотеснял”, пазете се. Първо, защото силно ще разстроите суетната Дева. Второ, защото ще ѝ е нужно време да приеме факта и да го обмисли. След това ще се заеме методично с отстраняването на проблема. Девите разбират тялото си и процесите в него. Вслушват се в природата и успяват да изберат кое е най-доброто в дадения момент - независимо дали става въпрос за заболяване или затлъстяване. Не е проблем да се ограничават в храната или да спортуват редовно.

ВЕЗНИ

Мразят да се морят

Надяват се, че ако изчакат достатъчно дълго, затлъстяването и високият холестерол ще си минат от само себе си. Мразят да полагат системно физически усилия. Ако трябва да избират между поход в планината и лежане в спа центъра на хотела, познайте на кое ще се спрат?

Като прибавим и факта, че почти всички Везни си падат по сладкото, става ясно защо е трудно да ги убедиш, че имат нужда от отслабване. Затова се налага да им се говори - тактично, продължително и убедително. Но най-добър ефект би имало предложението: “От утре двамата заедно започваме диета.”

СКОРПИОН

Само с добро

Колкото и да е странно, на Скорпиона човек може спокойно да му каже, че е напълнял. Стига да е достатъчно тактичен и с добри намерения. Първо ще се обиди малко - като всеки нормален човек. Но след това ще предприеме сериозни мерки и от разговора ще има полза.

Представителите на най-оплювания знак в зодиака имат силна воля и ако решат, като нищо ще се преборят с някакво си затлъстяване. Единственото, което не могат по отношение на диетите, е да бъдат умерени. Няма смисъл да им се каже: “Яж по-малко сладко, особено вечер.” За тях вариантът е или много, или нищо.

СТРЕЛЕЦ

Не са обидчиви

Стрелците не са обидчиви и е относително безопасно да им се каже, че вече трудно се провират през вратата. Ако е истина, те честно ще си признаят факта. Отслабването не е така лесно обаче. Като истински независими бунтари те подхождат към всяка диета или план за отслабване с мисълта: “Да, да, на мен ще ми кажат те.” И започват да го спазват, като си изменят указанията по свое усмотрение. Най-често стигат до крайности - ако ще е фитнес, ще е минимум по четири часа пет пъти в седмицата, съчетан с джогинг. Единствено тази тотална липса на дисциплина им пречи да постигнат много добри резултати.

КОЗИРОГ

Ама вие сериозно ли?

Сериозно ли искате да кажете на Козирога, че е дебел? Ще ви го върне тъпкано, да знаете! Дори и да осъзнава, че наистина е загубил форма. Тъй като е силно целеустремен, ще отслабне бързо. Ще спазва диетата буква по буква, ще спортува според предписанията. Ако нещо не му се получи обаче, вината е винаги на някой друг, не негова! Предпочита да спазва диета, с която ще свали килограми за няколко седмици, отколкото да промени режима си на хранене и да се втали бавно, здравословно и завинаги. Най-вече му пречи това, че е убеден, че знае най-добре всичко по всички въпроси, включително и тези с отслабването.

ВОДОЛЕЙ

Докачливи са, ще кипнат

Да кажете на тези екстремисти, че трябва да свалят 5-6 килограма, изисква голяма смелост. Първо, защото задължително ще се разстроят. Докачливи са. И второ, могат да спрат да общуват с вас, ако решат, че навлизате в личното им пространство.

За Водолея да започне диета означава да тръгне срещу собствените си (твърдо установени) убеждения. Също като Козирога той най-добре си знае всичко. Трудно е да приеме съвет или указание от друг човек, не толкова прав като него самия. Вторият проблем идва от това да си признае, че има нужда от отслабване - индиректно би означавало, че нещо е объркал.

РИБИ

Искат чудодеен хап

“От днес започвам диета!” - отсича решително Рибата, след което отваря хладилника и си отрязва гигантско парче торта. По-лесно е да им кажеш, че са напълнели, отколкото да ги вкараш в правия път и наистина да отслабнат. Рибите са кулинари, обичат да похапват. Родителите им са вечно разтревожени да не хванат менингит, понеже са толкова често и дълго пред отворения хладилник. На всичко отгоре са непостоянни и мързеливи. Рекламите за разни хапчета и колани, с които, без да си мръднеш пръста, отслабваш с 5 кила само за две седмици, са правени точно за лапнишарани като Рибите.