България

Заловиха култова фигура от ъндърграунда

  24.03.2018 12:16             
Заловиха култова фигура от ъндърграунда

Задържан е известен и култов наркодилър от ъндърграунда на Пазарджик. Небезизвестният Йордан Илиев, по известен сред нарко средите като Даньо Носа е заловен вчера при масирана акция на криминалисти от областната дирекция в Пазарджик.

Мъжът е само на 39 години но има в досието си присъди за сводничество, да фалшифициране на пари, за побой, за притежание на дрога. Няколко месеца упорита работа е била необходима на служителите на криминалната полиция в Пазарджик , за да го задържат и съберат достатъчно доказателства за незаконната му дейност на дилър.

Криминално проявен и известен на полицията мъж е задържан за наркоразпространение. Реализацията е в резултат на упорита работа на служителите от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик. Вчера екипите пристъпили към реализация и в Пазарджик е задържан Й.И.- 39 год.

Мъжът е криминално проявен и осъждан за различни престъпления: склоняване към проституция, за причиняване на телесна повреда, подправяне на парични знаци, за притежание на наркотици. Той е изпълнявал ролята на един от основните дилъри на наркотици – хероин за територията на цялата област. Спецоперацията е проведена под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Й.И е задържан първоначално за срок от 24 часа, а прокуратурата е удължила задържането с още 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Процесуалните действия по документиране на престъпната му дейност продължават. От началото на годината това е девети случай за задържан за наркоразпространение на територията на областта.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ