Свят

Ампутираха ръцете и краката на 38-годишна майка на 6 деца заради обикновено лекарство

  24.03.2018 07:33             
Ампутираха ръцете и краката на 38-годишна майка на 6 деца заради обикновено лекарство

Майка на шест деца загуби ръцете и краката си, след като обикновена простуда се превърна в смъртоносна инфекция. Жителката на Юта, Тифани Кинг, се събудила една сутрин, тъй като ѝ било трудно да диша.

Жената постъпила в болница, където била диагностицирана с бактериална пневмония.Тя станала причина за по-нататъшно развитие на сепсис, в резултат на което Тифани изпаднала в кома, съобщава The Sun.

Но когато 38-годишната пациентка дошла в съзнание, лекарят имал за нея още по-лоша новина - необходимо е да ампутират крайниците ѝ.

Причината за тази ужасни последствия било лекарство за артрит, което отслабило имунната система на Тифани.

Тифани живее с годеника си Moaлe Фонохема и с шест деца да възраст от 4 до 27 години. На две от тях тя е мащеха. След постъпването ѝ в болницата лекарите предупредили годеника, че шансовете тя да оцелее са минимални и трябва да се готви за погребение.

"Беше страшно, но аз знаех, че тя може да премине през това изпитание. Тя е много силен човек и аз няма да я изоставя. Ние планирахме сватба, и повече от всичко, искахме тя да се сбъдне", разказва Моале.

Той прекарва по 24 часа в денонощие около  болничното легло на любимата си. Сега жената бавно се възстановява и вече започна да събира пари за протези."С ръце и крака, или без тях, аз съм просто тук само за нея - аз я

обичам Тя се притесняваше, какви чувства ще имам към нея след ампутация, но нищо не се промени Обещах ѝ, че ще бъда нейните ръце и крака", казва Моале.

Zdrave.to