Свят

Тайно братство вкарвало проститутки в Европа и ги държало в пещери с вуду магия

  23.03.2018 19:52             
Тайно братство вкарвало проститутки в Европа и ги държало в пещери с вуду магия

Испанската полиция спаси 39 жени и момичета от Нигерия, вкарани нелегално в страната с цел проституция, съобщава Би Би Си. В хода на операцията са задържани 89 души, сред които известен диджей от Нигерия.

Към момента името му не се съобщава. Знае се, че е помагал за транспортирането на жертвите и е водел преговори с клиенти от цяла Испания.

Разследването започнало след постъпила жалба от непълнолетно момиче. То разказало, че е въвлечено в схемата и е било заплашвано с вуду магии. Жертвата и още няколко момичета пристигнали в Испания през Либия и Италия.

Жените били държани в отвратителни условия в пещери и постоянно били плашени с черна магия.

Операцията, в която са участвали полицаи от Великобритания и Нигерия, е една от най-големите по пресичане на търговията с хора в Европа. В хода й са обискирани 41 адреса и 11 испански града и в един британски. Замразени са и банкови сметки, през които престъпниците са получили над 300 000 евро.

Отбелязва се, че бандитите са имали отношение към влиятелното нигерийско братство Supreme Eiye Confraternity (SEC). Според проведеното през 2016 г. разследване на Би Би Си то има подразделения в цяла Европа, Африка и в Близкия изток, а членовете на SEC редовно транспортират жени и наркотици между европейските градове.

Превод: БЛИЦ