Събития

Калин Каменов с престижна награда от Фондация „Искам бебе“

  23.03.2018 13:18             
Калин Каменов с престижна награда от Фондация „Искам бебе“

Управителният съвет на Фондация „Искам бебе“ удостои кмета Каменов с приза „АНГЕЛ НА БЛАГОДАРНОСТТА 2018“.  Наградата му бе връчена от  Здравка Гергова – координатор на Фондацията.

Каменов благодари за наградата и отбеляза, че за последните две години Община Враца е отпуснала над 50 000 лева за асистирана репродукция на нуждаещи се двойки. Той допълни, че за 2018 година са предвидени над 20 хиляди лева за подкрепа на хора с репродуктивни проблеми. В заключение кметът Калин Каменов подчерта, че трябва да бъдат положени повече усилия в психологическата подкрепа на двойките с подобни проблеми.

Отличието, което получи Каменов, е в резултат от съпричастността към каузата на Фондацията – „За повече деца на България!“, както и заради ползотворното партньорство между Община Враца и екипа на „Искам бебе“.

Наградени бяха и премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов – за осигуреното финансиране на четири ин витро опита за нуждаещи се пациенти, както и за финансова подкрепа за замразяване на яйцеклетки на онкоболни жени.

На Церемонията по връчване на годишните награди на Фондация „Искам бебе“ присъстваха още: представители на министерства, кметове на общини и партньори на Фондацията. Събитието се провежда под патронажа на председателя на Народното събрание – Цвета Караянчева.